Ane Cortzen: ”Jeg har det med mit arbejde som med mit parforhold: Jeg kan ikke lade som om”
Foto: Les Kaner Det er begejstringen, der driver værket i alle livets aspekter, for den 44-årige tv- og radiovært Ane Cortzen.

Ane Cortzen: ”Jeg har det med mit arbejde som med mit parforhold: Jeg kan ikke lade som om”

Intet må blive rutine for den 44-årige tv- og radiovært, fortæller hun i denne uges ALT for damerne.

Ane Cortzen kan bedst lide, når noget er svært. Hvis tingene bliver for nemme, eller man bare kører på rutinen, er det faktisk direkte uudholdeligt for hende.

Det fortæller hun om i denne uges ALT for damerne.

- Jeg har haft en rastløshed, som kun er blevet værre med årene. Da jeg var vært på ”TV, TV, TV”, hvilket jeg var enormt glad for at lave, endte jeg med at kunne lave det i søvne, da jeg nåede fjerde sæson. Jeg kørte den ind med fuldt skuespil, men det kunne jeg jo ikke holde ud i længden, for jeg kunne slet ikke holde tanken ud om, at det, man en gang har brændt for, går hen og bliver noget, man gør på autopilot, siger hun blandt andet i interviewet og uddyber:

- Det er som regel en mavefornemmelse, jeg har, hvor jeg bliver vanvittigt ked af det og mangler lyst. Jeg er grundlæggende drevet af begejstringens glæde, og hvis den begynder at forsvinde, og jeg er ked af at vågne og skulle på arbejde, så kan jeg ikke fortsætte. Jeg kan ikke tvinge mig selv, og slet ikke i det job, jeg har, hvor jeg som udgangspunkt skal virke begejstret, for så bliver det virkelig pinefuldt.

- Når noget, man elsker så højt, bliver til noget, man lader som om – det er virkelig forfærdeligt og uudholdeligt. Jeg sammenligner det med et parforhold, hvor man har været dybt forelsket og så ikke er det længere. Og man i stedet skal lade som om og holde i hånd i biografen, selvom man ikke har lyst til det.

Vil sælge alt og rejse verden rundt

Og lysten skal også drive værket, når børnene en dag er flyttet hjemmefra, og Ane Cortzen ikke længere arbejder, fortæller hun.

- Min mand og jeg er enige om, at når børnene flytter hjemmefra, vil vi helst ikke eje noget, men sælge alt og rejse rundt i verden. Jeg vil helst ikke ende fastgroet i det samme. Og så har jeg en drøm om at gå sammen med nogle af mine veninder og deres mænd og købe et sted, som vi kan lave om til oldekolle.

- Der er ikke frygtelig mange kvindelige tv-værter over 50 år, og det har jeg da gået og spekuleret over. Så jeg prøver at definere mig som alt muligt andet, det er for skrøbeligt bare at håbe på, at det nok skal gå. Jeg laver heldigvis mange andre ting. For eksempel udkommer jeg med en skønlitterær bog til august, som jeg har gået og skrevet på i flere år. For det skulle jeg da også lige prøve åbenbart.

Læs meget mere i denne uges ALT for damerne, hvor Ane Cortzen blandt andet fortæller om den rigmandsghetto, hun er vokset op i, det temperament hun har arvet fra sin far, og hvordan hendes mor troede, at hun var ”blevet sindssyg”, da hun pludselig drømte om at flytte på landet og blive selvforsynende efter at have fået børn.

Ane Cortzen, 44 år

  • Tv-vært, radiovært og klummeskribent for Berlingske Opinion. 
  • Fast vært på podcastserien "Succeskriteriet", radiovært på P1's "4. division" og "Spoiler" på Radio100.
  • Kendt fra kulturprogrammer som "Fantastiske forvandlinger" på DRK og "Danmarks bedste portrætmaler" på DR1.
  • Gift med Benjamin Weber og mor til Agnes på 16, Esther på 13 og Manfred på 9 år.

Kilde: ALT for damerne

Se, hvad vi ellers skriver om: Ane Cortzen og Kendte