Anna Thygesen: ”Livet er mere end det lort, man står i”
Foto: Anthon Unger Anna Thygesen fortæller, hvordan hun slap ud af "en kæmpe shitstorm" for 20 år siden.

Anna Thygesen: ”Livet er mere end det lort, man står i”

For omkring 20 år siden stod Anna Thygesen midt i én af Danmarkshistoriens allerstørste finansskandaler, PFA-sagen. Hun blev selv snydt af manden, der var hendes arbejdsgiver – og daværende kæreste – men alligevel havde alle pludselig en holdning til hende, og det krævede en helt særlig og meget målrettet strategi at slippe fri af den shitstorm, hun var havnet i. Det fortæller hun om i en ny podcast fra Talk Town.

”Det blev jo en cocktail af en slags knaldroman, hvor virkeligheden overgår fantasien af damer, elskerinder, bedrageri, dyre middage og førsteklassesliv, hvor jeg bare stod… midt i det hele”

Sådan beskriver Anna Thygesen i dag det kaos, hun endte med at stå i centrum af, da én af Danmarks største finansskandaler rullede for omkring 20 år siden.

PFA-sagen handler om bedrageri og dokumentfalsk for et milliardbeløb, hvor det viste sig, at projekter var blevet finansieret ved hjælp af falske garantier. Det hele kulminerede i en retssag i år 2000, der endte med fængselsstraffe til entreprenør Kurt Thorsen og tidligere direktør i PFA Byg Rasmus Trads, mens Anna Thygesen, der var administrerende direktør i Kurt Thorsens spanske ejendomsudviklingsselskab, ikke blev sigtet i sagen.

Alligevel var hendes ansigt på alle avisforsider, for med ét var hendes navn blevet synonymt med sagen. I den nye podcast ”Sådan slap jeg fri af en kæmpe shitstorm” fra Talk Town fortæller hun:

”Jeg blev jo en del af hele den skandale og retssagen omkring det (økonomisk kriminalitet, red.), fordi politiet skulle finde ud af, om jeg var med eller ej, fordi jeg jo faktisk var administrerende direktør. Og jeg blev jo så slæbt igennem jeg ved ikke hvor mange afhøringer”, husker Anna Thygesen tilbage og forklarer, at flere satte spørgsmålstegn ved, hvor meget hun havde vidst om bedrageriet og havde svært ved at tro, at hun kunne have været ”så naiv” – også selvom hun ikke blev sigtet i sagen.

”Det gjorde ikke desto mindre, at jeg stod tilbage efter den sag fuldstændig afpillet”, siger hun i podcasten og forklarer, at interessen også blev styrket af, at hun havde haft et kæresteforhold til Kurt Thorsen.

"Det hele kulminerede jo, og mit privatliv og alt endte ligesom på forsiden"

”Ikke noget man dør af”

I dag har Anna Thygesen fået succes som kommunikationsrådgiver, og hun tænker ikke tilbage på sig selv som et stort offer i PFA-sagen. Tværtimod.

”Det at kunne se sig selv i spejlet med god samvittighed og sige ”jeg har ikke vidst en skid om det her”, det var egentlig nok for mig”, siger hun i podcasten og forklarer, at et positivt sind også har været afgørende for, at hun slap fri af den store shitstorm og de konsekvenser, den fik for hendes liv.

”Jeg har en rimelig optimistisk tilgang til livet. Jeg er virkelig en af dem, hvor glasset er halvt fyldt og ikke halvt tomt, så på den måde var jeg ikke bange eller noget”.

”Det var hårdt. Det var ubehageligt. Det var grænseoverskridende. Men det er ikke noget, man dør af”.

Og dét er kendetegnende for den måde, Anna Thygesen i dag lever sit liv på: Det er ikke værd at bekymre sig om de ting, man ikke kan gøre noget ved. Og hvis man bekymrer sig, så skal det i hvert fald være i de rigtige proportioner, siger Anna Thygesen og forklarer, at hun derfor lever efter reglen:

”Der er altid plads til en søndagsdepression. Den skal bare ikke vare hele ugen”.

Lyt til ”Sådan slap jeg fri af en kæmpe shitstorm” i podcastappen Talk Town, hvor Anna Thygesen fortæller om den helt særlige strategi, hun brugte til at slippe ud af shitstormen, og om hvordan hun lykkedes med at holde optimismen oppe i de mørkeste stunder.

Om podcasten: Sådan slap jeg fri af en kæmpe shitstorm

SådanSlapJegFriAf_AnnaThygesen.jpg

PFA-sagen. En spektakulær og meget omtalt sag, der udspillede sig for omkring 20 år siden. Beskyldninger om bedrageri og falske underskrifter fløj gennem luften, og midt i det hele stod Anna Thygesen. Hun var direktør i Kurt Thorsens spanske selskab, da bedrageriet blev afsløret, og en af danmarkshistoriens allerstørste finansskandaler begyndte at rulle.

Anna Thygesen blev ikke selv sigtet – hun var tværtimod kronvidne i retssagen. Men hun stod midt i et kæmpe virvar af en sag, der optog hele Danmark, samtidig med, at hun selv var blevet snydt af manden, der var hendes arbejdsgiver – og kæreste. Alle havde pludselig en holdning til Anna Thygesen, og det krævede en helt særlig og meget målrettet strategi at slippe fri af den kæmpe shitstorm, hun stod midt i.

Lyt til podcasten "Sådan slap jeg fri af en kæmpe shitstorm" i appen Talk Town.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast