Anne Gadegaard
Foto: Michael Vienø

Anne Gadegaard støtter brysterne

Anne Gadegaard: “Jeg er utrolig bange for selv at få brystkræft, fordi det har været så tæt inde på livet af mig”

Vi skal sætte pris på melonerne, forlygterne, gajolerne og de skønne kvinder, der bærer dem. Sådan lyder budskabet fra Kræftens Bekæmpelse og lang række kendisser i kampagnen ”Sæt pris på brysterne”. Vi har spurgt Anne Gadegaard, hvordan hun har det med sine bryster og med den kræftform, der hvert år rammer flere end 4600 danske kvinder.

Hvorfor støtter du brysterne?
− Fordi det er et utroligt sårbart emne for mig. Jeg mistede min mor til brystkræft for seks år siden. Det begyndte med brystkræft, som hurtigt spredte sig til fem steder i hendes hoved. Hun nåede kun at være syg et år, før vi måtte sige farvel.

Hvad sætter du mest pris på ved dine egne bryster?
− Jeg sætter mest pris på at de er sunde og raske. Og så synes jeg faktisk selv, de er ret pæne.

Hvor tit mærker du på dem?
− Uden at lyve så tror jeg faktisk, jeg mærker på dem hver anden dag. Jeg er utrolig bange for selv at få brystkræft, fordi det har været så tæt inde på livet af mig. Her den anden dag havde jeg en rigtig træls drøm om, at jeg mærkede en knude i mit bryst, og det viser, hvor bange jeg i virkeligheden er for at få det, desværre.

Hvornår hænger de løst?
− Jeg går aldrig med bh. Aldrig! Jeg synes bh'er er trælse, og de strammer. Og for det meste synes jeg, bryster er pænest, når de ikke er hejst op, men bare "hænger" helt naturligt. Jeg har ikke gået med bh i et par år. Jeg går kun med bh, hvis en kjole kræver det, men det er yderst sjældent.

Hvad pakker du dem ind i?
− Jeg pakker nærmest aldrig mine bryster ind og synes faktisk de fleste bryster er pænest uden bh.

Hvad gør du for at passe på dem?
− Jeg har hørt, at det skulle være usundt at gå med bh, så at jeg lader være med det, er i hvert fald en af tingene. Jeg plejer også mine ­bryster med creme uden parfume og ­parabener. Og selvfølgelig bruger jeg altid solcreme.

LÆS OGSÅ: Amalie Dollerup: “Jeg er glad for, at de er der, og at de er som de er”

LÆS OGSÅ: Camilla Ottesen: “Jeg burde tjekke mig selv oftere for knuder”

LÆS OGSÅ: Signe Molde: Kontrolfreak med trætte bryster

Se, hvad vi ellers skriver om: Kræft, Interview og Bryster