backward
play
forward
0.00 / 0.00
Anne Mette blev pludselig forladt af sin mand en søndag eftermiddag: Sådan kom jeg igennem krisen

Foto: Peter Nørby

Efter 10 års ægteskab: "Han kiggede op på mig og sagde: Jeg tror ikke, at jeg elsker dig mere"

Anne Mette blev pludselig forladt af sin mand en søndag eftermiddag: Sådan kom jeg igennem krisen

Pludselig forladt

Hør de første minutter af "Min historie" med Anne Mette.

arrow-down

Hvordan kommer man videre, når ens værste mareridt er blevet til virkelighed? Hør Anne Mette Rasmussen fortælle om at blive forladt, og hvordan hun kom igennem sorgen og ud på den anden side, i den nye podcast ”Pludselig forladt: Når ægtemand bliver til eksmand”.

”Den værste dag i mit liv”.

Sådan betegner Anne Mette Rasmussen den søndag formiddag for snart seks år siden, da hun blev forladt af sin mand.

Hun havde været til Nik & Jay-koncert med nogle veninder aftenen forinden og var helt høj på oplevelsen, da hun lagde mærke til, at den mand, som hun anså som hendes bedste ven og soulmate, var underligt fjern.

- Han kiggede op på mig og sagde: ”Jeg tror ikke, at jeg elsker dig mere.” Og der følte jeg, at der kom en bagfra og holdt mig om halsen. Alt blod forsvandt fra mit hoved, og jeg tænkte ”det her, det sker bare ikke”, husker Anne Mette tilbage i ALT.dks podcast ”Pludselig forladt: Når ægtemand bliver til eksmand”.

Podcast-paradis: Hør "Pludselig forladt: Når ægtemand bliver til eksmand" i Apple Podcasts her

De to havde på det tidspunkt været gift i knap 10 år, og deres to børn – en søn på otte og en datter på tolv – sad og legede inde i stuen imens.

Den efterfølgende tid var et stort følelsesmæssigt kaos, og Anne Mette Rasmussen, der i dag er 43 år gammel, gik rundt i en tilstand af chok. Hun mistede appetitten og tabte 9 kilo på knap en måned og er ikke i tvivl om, at hun gennemgik en decideret livskrise.

- Jeg kæmpede enormt meget med følelsen af at være blevet svigtet og den manglende respekt som mor og som partner gennem 13 år (…) Jeg synes jo, at vi havde noget unikt i forhold til venskab. For han var min bedste ven, det var sådan, jeg havde det (…) Jeg var enormt ked af det, frustreret, såret og svigtet, fortæller hun.

Alligevel ville Anne Mette ikke have været de sidste knap seks år foruden, siger hun i dag.

For hun fandt en enorm styrke ved at tackle sorgen gennem løb og ved at presse sig selv og konstant at bryde nye grænser. Og i dag har hun faktisk flyttet sig så meget, at hun betegner forholdet til sin eksmand som ”super godt” og ”stærkt”.

- Det kan godt være, at det lyder lidt ”jaja, det kan hun sagtens sidde og sige”, men dér hvor jeg er i dag, tænker jeg: Hvor er jeg egentlig taknemmelig. Sådan rent personligt og udviklingsmæssigt er jeg taknemmelig for at have været det her igennem. For nu er jeg faktisk et sted, hvor jeg føler mig som den bedste udgave af mig selv.

Hør hele podcasten ”Pludselig forladt: Når ægtemand bliver til eksmand” i Apple Podcasts. Her fortæller Anne Mette Rasmussen meget mere om den søndag eftermiddag, hvor krisen startede, og hvordan hun senere kom igennem den og lærte nogle uvurderlige ting om sig selv.

Anne Mette Rasmussen foto 2.jpgI dag er 43-årige Anne Mette Rasmussen nærmest taknemmelig for den livskrise, hun gennemgik, da hun blev pludselig forladt af sin ægtemand gennem 13 år. Hun er nemlig nået til et punkt, hvor hun føler sig som den bedste version af sig selv. Foto: Privat

Om podcasten: "Pludselig forladt: Når ægtemand bliver til eksmand"

anne-mette_Minhistorie_2048x2048.jpg

Deres fælles venner beskrev dem som et harmonisk par. De var sådan nogle, som altid ville blive sammen. Men en søndag eftermiddag i 2014 endte idyllen brat, da Anne Mette Rasmussens mand pludselig forlod hende og kernefamilielivet med to små børn. Det kom som et kæmpe chok for Anne Mette, og det eneste sted, hun kunne få afløb for smerten, var på lange løbeture.

Hør podcasten "Pludselig forladt: Når ægtemand bliver til eksmand" lige nu i Apple Podcasts.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Parforhold og Skilsmisse

610x200_woordy_dmjpg.jpg