Anne Sofie Espersen

Foto: Sara Skytte Skuespiller Anne Sofie Espersen synes selv, hun har været forskånet for meget.

Anne Sofie Espersen: "Børn betaler alt for ofte prisen for de voksnes skidt"

Den 45-årige skuespiller er kendt fra en række film og tv-programmer. Som mor til tre kender hun til mange af de problematikker, der kan opstå blandt børn og unge.

Hvorfor er det vigtigt at støtte Red Barnets arbejde?

– Hvorfor skulle man ikke det? Børn er uskyldige, og de betaler alt for ofte prisen for det skidt, de voksne går og laver. Både globalt og i mange familier. Jeg har heldigvis været forskånet for meget i min egen barndom og i min egen familie, men som mor til tre børn på 11, 15 og 19 år, har jeg mange unge mennesker tæt inde på livet.

Hvad er dit eget forhold til at strikke?

– Jeg har forsøgt et par gange, og jeg har da også strikket nogle ting færdigt. Blandt andet håndledsvarmere til mine børn. Men jeg har ikke meget tålmodighed til det. Til gengæld læser jeg bøger, og man kan jo desværre ikke begge dele på én gang.

LÆS OGSÅ: Kirsten Siggaard: "Hvis ikke børn vokser op i tryghed, hvordan vil verden så se ud?"

Hvad går du og pusler med for tiden?

– Jeg laver Pelle Erobreren på Gasværket for tiden, hvor jeg er ”understudy” for alle kvinderollerne. Det betyder, jeg skal holde mig klar til hver aften klokken 18, hvis nogen melder sig syge. Jeg er også med i serien Friheden på Viaplay, og så skal jeg i gang med Jeg er sgu min egen på Nørrebro Teater til foråret.

Vi strikker for en bedre barndom

Køb Hendes Verdens tørklædekit og giv samtidig en håndsrækning til Red Barnets arbejde.

Årets kit med garn fra Mayflower fås i 8 farver og koster 200 kr. For hver solgt kit går 40 kr. til Red Barnet. Find nærmeste forhandler på mayflower.dk/redbarnet

Hendes Verden sætter fokus på kampagnen i en række artikler om børneliv i dag og om Red Barnets arbejde.

Se, hvad vi ellers skriver om: Strikogstøt og Karriere