Annette Heick bog

Foto: Sara Skytte Annette Heick har netop udgivet bogen 'Datteren'.

Annette Heick om at blive skubbet ud over rampen: ”Jeg skylder Jesper alt”

Alt ændrede sig for Annette Heick, da hun mødte sit livs kærlighed som 27-årig, og da han var ude for en alvorlig ulykke for seks år siden påvirkede det hendes sind meget. Det fortæller hun om i et stort interview i ugens Hendes Verden.

”Det kan godt være, at 1990’erne var lykkelige, men jeg var ikke.”

Ordene falder fra Annette Heick, der fyldte 50 år den 12. november i år, og som i denne uge har talt med Hendes Verden om vigtige tidspunkter gennem hendes liv.

Læs også: Annette Heick: "Her er mit bedste tip til lønforhandling - og det virker hver gang"

For mens den populære tv-vært og journalist var i sine tyvere, var hun søgende på både kærligheds- og jobfronten – og det tætte bånd til sine kendte musikerforældre, Keld og Hilda, var måske ikke kun en god ting for hende.

”Faktisk var det først, da jeg mødte Jesper som 27-årig i 1998, at jeg fik sparket benene væk under mig, og han byggede mig op på ny. Jeg blev et nyt menneske sammen med ham. Jeg fik endelig gnavet den sidste rest af navlestrengen over og fik spurgt mig selv: ”Hvad drømmer du om, og hvor skal du hen?” I mange år havde det været mig og mine forældre i en lille sammentømret familie, som ofte følte sig som os mod resten af verden. Mange syntes, mine forældre var frygtelige, og det bragte os tættere sammen,” fortæller hun til Hendes Verden.

Det forandrede sig dog, da hun lukkede kokken Jesper Vollmer - som hun i dag er gift og har to børn med - ind i sit liv, forklarer hun videre.

Hele familien er den dag i dag stadig en yderst sammentømret enhed, men til gengæld fandt Annette Heick en mand, der var interesseret i hendes syn på livet.

”Dengang manglede jeg det endelige opgør for at blive mig selv i stedet for mine forældres barn. Jeg skylder Jesper alt. Han stillede spørgsmål til alt, hvad vi gjorde. Når vi var på ferie, spurgte han: ”Hvorfor spiser vi ikke morgenmad på stranden?” Nej, det plejede vi ikke at gøre! Men Jesper skubbede mig ud over rampen og krøllede ”plejer” sammen," siger hun.

Den svære tid

Der kom ifølge Annette Heick ”en pukkel på vejen”, da Jesper kom galt af sted i 2015. Her brækkede han en halshvirvel i en badeulykke i Thailand, og det har påvirket både ham, Annette og deres parfold i de seneste fem år.

”I meget lang tid var jeg meget stille og sank nærmest ind i mig selv. Jeg kunne godt passe mit arbejde og mine børn, men jeg havde ikke ret mange ord,” siger hun ærligt til Hendes Verden og uddyber videre:

”Først og fremmest var der en masse praktiske problemer, og oveni kom det følelsesmæssige. Især hos Jesper. Hans selvværd kunne jeg ikke bare komme med en praktisk løsning på. Han fik efterhånden en hverdag igen, og han begyndte at kunne skære grøntsager igen, men det er ikke det samme som at være en hel mand. I virkeligheden faldt det først på plads sidste år.”

Læs HELE interviewet med bogaktuelle Annette Heick i ugens Hendes Verden, som er på gaden mandag den 22. november

Om Annette Heick

  • Født 12. november 1971 på Frederiksberg
  • Sangerinde, entertainer, tv-vært og journalist
  • Har netop udgivet sin biografi 'Datteren'
  • Gift med tv-kok Jesper Vollmer, som hun har sønnerne Storm og Eliot med. Familien bor i Holte

annette heick bog datteren biografi.jpgI oktober 2021 udgav Annette Heick erindringsbogen 'Datteren' på forlaget Gyldendal. (Foto: PR).

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Kærlighed