Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Appelsintrifli med mascarponecreme
Foto: Line Thit Klein Appelsintrifli med mascarponecreme

Appelsintrifli med mascarponecreme

Appelsintrifli med mascarponecreme

Appelsintrifli har alt det, en dessert skal have: sødt, syrligt, sprødt og cremet.

6
Print

Appelsinkompot
3 appelsiner, ikke overfladebehandlede
250 g rørsukker
1 vaniljestang

Specier
500 g hvedemel
150 g flormelis
400 g koldt smør
1 spsk earl grey teblade

Mascarponecreme
500 g mascarpone
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk flormelis 

Pynt: chokoladespåner – kan laves ved at skrabe et tykt stykke chokolade med en stor kokkekniv

Sådan laver du appelsintrifli

1. Appelsinkompot: Riv skallen af to af appelsinerne fint og kom det i en gryde. Skær skrællen af og del appelsinkødet i grove tern. Fjern eventuelle kerner. Kom appelsinstykkerne i gryden sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom det hele i gryden. Lad kompotten simre i 30 min. Skum den og lad den køle af i køleskabet.

2. Bland mel med flormelis og smuldr smørret i. Knus teen groft i en morter og kom den i melblandingen. Saml dejen med fingrene til en tyk pølse. Pak den ind i plastfolie og læg den på køl i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader. Skær pølsen i skiver på ½ cm og læg specierne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca 8 min til de er let gyldne i kanten. Køl dem ned og gem dem i lufttæt beholder.

3. Pisk mascarpone sammen med æggeblommer og flormelis.

4. Server triflien i portionsglas. Start med kompot og knus så 2-3 specier i hvert glas. Top med mascarponecreme og chokoladespåner.

LÆS OGSÅ: Nytår: Sådan kreerer du en perfekt, børnevenlig nytårsmenu med krudt i

Tip

Du kan lave hele desserten dagen i forvejen, så du bare skal anrette den før servering. Vil du have en lettere (og mere syrlig) version af desserten kan mascarpone og æggeblomme skiftes ud med græsk yoghurt.

Vin til desserten: Riesling Auslese eller Beerenauslese (fra Mosel i Tyskland), eller sød Moscato di Asti.

SE OGSÅ: 

Nytårsmenu: Få de bedste opskrifter til nytårsaften

 

Nytårsbrunch: 7 lækre opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsdessert, Nytårsmenu, Nytår, Italiensk mad, Dessert, Mascarpone og Appelsin