Appelsintrifli med mascarponecreme
SPONSORERET indhold

Appelsintrifli med mascarponecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Appelsintrifli har alt det, en dessert skal have: sødt, syrligt, sprødt og cremet.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
28. dec. 2011 | Livsstil | ALT for damerne
6

Ingredienser

Appelsinkompot
3 appelsiner, ikke overfladebehandlede
250 g rørsukker
1 vaniljestang

Specier
500 g hvedemel
150 g flormelis
400 g koldt smør
1 spsk earl grey teblade

Mascarponecreme
500 g mascarpone
3 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk flormelis 

Pynt: chokoladespåner – kan laves ved at skrabe et tykt stykke chokolade med en stor kokkekniv

Sådan laver du appelsintrifli

1. Appelsinkompot: Riv skallen af to af appelsinerne fint og kom det i en gryde. Skær skrællen af og del appelsinkødet i grove tern. Fjern eventuelle kerner. Kom appelsinstykkerne i gryden sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom det hele i gryden. Lad kompotten simre i 30 min. Skum den og lad den køle af i køleskabet.

2. Bland mel med flormelis og smuldr smørret i. Knus teen groft i en morter og kom den i melblandingen. Saml dejen med fingrene til en tyk pølse. Pak den ind i plastfolie og læg den på køl i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader. Skær pølsen i skiver på ½ cm og læg specierne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca 8 min til de er let gyldne i kanten. Køl dem ned og gem dem i lufttæt beholder.

3. Pisk mascarpone sammen med æggeblommer og flormelis.

4. Server triflien i portionsglas. Start med kompot og knus så 2-3 specier i hvert glas. Top med mascarponecreme og chokoladespåner.

LÆS OGSÅ: Nytår: Sådan kreerer du en perfekt, børnevenlig nytårsmenu med krudt i