Fyret fra tidligere job
SPONSORERET indhold

Skal jeg fortælle, at jeg blev fyret fra mit seneste job?

Du er i gang med at søge et job, men da du er i gang med at skrive ansøgningen og opdatere CV'et, bliver du i tvivl. Skal du skrive, at du blev fyret fra dit tidligere job? Få svaret i denne uges arbejdslivs-dilemma.

Af:: Louise Theil og HK/Privat Foto: Getty Images
04. dec. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Ugens dilemma er bragt i samarbejde med HK/Privat, som har leveret både dilemma og svar. Læs mere på deres hjemmeside her.

Du er faldet over et spændende jobopslag, og du ved, at jobbet vil være lige dig! Men da du er færdig med ansøgningen og skal til at opdatere dit CV, går det op for dig, at man tydeligt vil kunne se, at du ikke har haft et job i fire måneder.

Nu er spørgsmålet, om du bare skal sende det afsted med det tydelige 'hul', eller om du skal forklare allerede i ansøgning/CV, at du blev fyret fra dit seneste job?

Karriererådgiver Louise Theils 3 gode råd til at håndtere dilemmaet:

For det første, så er der ingen grund til at skamme sig over en fyring. Det er noget, som mange mennesker prøver i løbet af et langt arbejdsliv og med forskellige begrundelser. Om du skriver en forklaring eller ej, er i sidste ende op til dig, men det er vigtigt at huske, at man i givet fald bare udsætter tidspunktet, hvor man skal tale om det til en eventuel samtale. Uanset, så er her mine tre anbefalinger til at håndtere det:

1) Skriv det kort i CV’et og lade være med at gøre for meget ud af det

Hvis du er fyret på grund af fusion, konkurs eller andet, som har årsag i virksomheden, kan det være en god ide at skrive det kort i dit CV. Derved undgår du, at arbejdsgiver skal gætte sig frem. Skyldes din fyring sygdom, samarbejdsvanskeligheder eller andet, kan det være en fordel, at du får lejlighed til at sætte flere ord på det, når du kommer til samtale. Uanset hvad, er det vigtigt, at du holder fokus på, hvad du har lært og tager med dig og holder dig til en konstruktiv tone, så du ikke sætter din tidligere arbejdsplads i et negativt lys.

2) Beskriv kurser og aktiviteter, du har foretaget dig i din jobsøgningstid

Hvis du synes, at det fylder meget med ’hullet’, så er en mulighed, at du udfylder dit hul med fx kurser, netværksmøder, højskoleophold eller lignende, som du har været på, mens du har været jobsøgende. Men husk at være transparent og ærlig. Arbejdsgiveren ønsker ikke at føle sig narret eller sidde med en fornemmelse af, at du prøver at skjule noget.

3) Saml korte ansættelser og projektansættelser under et punkt

Hvis du har flere vikariater, afbrudte ansættelser eller projekter på dit CV, så saml dem eventuelt under et punkt rent grafisk i dit CV og lad det følge af en forklaring om, at du har prøvet forskellige ting af, mens du har ledt efter dit næste gode job. Det sender et fint signal om, at du har holdt dig aktiv, mens du er jobsøgende.

Louise Theil er leder af HK’s Karrieretelefon 

Du kan finde flere tips og gode råd til jobsøgning på https://www.hk.dk/privat

Anbefalet til dig