Annemette Voss Fridthjof og Micky Fridthjof

Foto: Elona Sjøgren Bliv inspireret af Bagedystvinder Annemette bryllup, der bød på mange fine overraskelser.

Bagedyst-vinder Annemette fik manden, men droppede bryllupskagen

Annemette Voss Fridthjof blev gift med sin Micky på årets længste dag for at få så mange solskinstimer ind i ægteskabet fra begyndelsen som muligt. Selvom hun er kendt som kagedronning, blev det dog en fest uden bryllupskage, men med masser af andre fine overraskelser.

Micky valgte at fri til Annemette på en tur til Ystad Saltsjöbad, som hun havde inviteret ham med på.

– Det var ret smart af ham, for så fik jeg ikke mistanke om hans plan om at falde på knæ. Men det gjorde han. Den 21. juni sidste år, altså præcis et år før brylluppet, efter en helt vidunderlig dag med spa, afslapning og en god middag. Jeg blev overrasket over, at det skete lige nøjagtig der, men ikke over at han friede. Vi havde talt om at gifte os længe. Faktisk kan man sige, jeg havde købt mig til det. Han ønskede sig nemlig et fjernsyn og nogle hovedtelefoner, som jeg gav ham sammen med en bemærkning om, at så måtte han også godt fri inden for det næste halve år, fortæller Annemette og bryder ud i et højt grin.

LÆS OGSÅ: Anette Støvelbæk om sit spontane ægteskab med Lars Mikkelsen: ”De synes, vi var tossede”

Parret valgte årsdagen for frieriet, selvom den faldt på en torsdag. Både fordi det var en fin og mindeværdig dato, men også fordi det var midsommer, forklarer Annemette.

– Det er ingen hemmelighed, at jeg har været gift før, og når man bliver skilt, så er det jo tydeligvis, fordi ens ægteskab ikke har været lutter solskin. Så på sådan symbolsk måde har jeg også tænkt, at det var en virkelig fin måde at få flest mulige solskinstimer ind i vores ægteskab fra start at gifte os på årets længste dag. Det er måske lidt plat, men vi synes altså, at det er en fin tanke.

Bryllup i solskin

Brylluppet blev holdt på Hotel Munkebjerg i Vejle på en solbeskinnet terrasse med kirkelig velsignelse fra en præst. Vielsen var stående for de 55 gæster, som nød drinks og blæste sæbebobler på brudeparret.

Dagen var romantisk, anderledes begivenhedsfyldt og afslappet, og på en gang langt fra og tæt på det, brude-parret drømte om i udgangspunktet.

Annemette Voss Fridthjof og Micky Fridthjof
Foto: Elona Sjøgren.

– Vores udgangspunkter var ret forskellige. Micky drømte om et meget stort, klassisk kirkebryllup med stor middag, fest og dans. Og jeg ville egentligt bare gerne stikke af til Las Vegas. Jeg havde prøvet det klassiske kirkebryllup en gang og havde bare ikke lyst til en runde to, men samtidig ville jeg enormt gerne have, at det var en præst, der viede os. Men jeg havde lyst til noget andet – noget mere uformelt og noget med fest og ballade. Det tog lidt tid før vi fik snakket os ind på, hvad det var, vi hver især drømte om og finde hinanden i det. Men vi endte med at finde en superfin måde at kombinere det hele, så vi begge to følte, at dagen var perfekt.

LÆS OGSÅ: Bagedyst-Andrea om sin TV-persona: "Det prædikat kunne jeg slet ikke have siddende på mig!"

Det var desuden Annemettes ældste søn, 9-årige Hugo-Sander, og ikke hendes far, der førte hende op.

– Det føltes SÅ rigtigt for os, og det var den fineste måde at inddrage vores børn på. Det var vigtigt for os, at børnene følte, at det ikke bare var Micky og jeg, der blev bragt sammen og forenet, men os som familie, fortæller Annemette, der i øvrigt humpede ind i ægte-skabet uden brudesko, fordi hun dagen før brylluppet faldt ned ad en trappe og forvred sin ankel.

Om brylluppet

Det praktiske

– Vi har ikke gjort noget selv – vi har betalt os fra det hele. Og dertil vil jeg indskyde, at det er mega smart at holde bryllup i Jylland og købe en pakkeløsning. Det hele koster altså bare det halve i Jylland, og at købe alt var inklusive på et hotel, var bare SÅ rart for os! Desuden er det altså heller ikke nogen dum idé at holde bryllup på en hverdag. Der står som regel nogle tomme lokaler, så der er simpelthen mere at forhandle med, fandt vi ud af under vejs, siger Annemette.

Borddækning
Foto: Elona Sjøgren.

Blomster og borddækning

De tre ting havde Annemette valgt at uddelegere til en tæt veninde og sin kommende mand.

– Til mit første bryllup havde jeg mange, lange to do-lister, både for mig selv og mine veninder og både på papir og inde i mit hoved, og det var slet ikke rart og afslappende, og mit fokus i processen var på noget helt andet end det, det burde være. Fokus skal jo være på den mand, man skal gifte sig med. Det havde jeg lært til denne gang. Derfor stod min veninde hundrede procent for al borddækning og blomster sammen med Lars Jon, vores blomsterdekoratør. Vi har ikke været med på råd på noget tidspunkt, men vi stoler på dem, så det var ikke engang svært. Det var virkelig fedt at komme til sin egen fest og ikke ane, hvordan det hele så ud. Jeg blev lige så overrasket og glad som gæsterne. Og det samme gjaldt min brudebuket. Den stod Micky for, og mit eneste input var, at jeg gerne ville have en stor buket, ligesom Diana havde. Det var en kæmpe fornøjelse at slippe ansvaret, siger Annemette.

Musikken

Micky stod for musikken og hyrede en DJ, der både under maden og til festen. Fra kl. 23 fik volumen et ekstra nøk opad, og der blev festet og danset til omkring ved 3-tiden, og brudeparret var blandt de sidste til at kapitulere.

Menuen

Menuen stod på vietnamesiske forårsruller, burgere, isvafler og hotdogs til natmad – på den ekstravagante måde.

– Menuen havde vi valgt med tanke på, at vores børn også skulle være med, og at det skulle være forening af vores familie. Vi har altid spist meget vietnamesiske forårsruller hjemme hos os. Det er lidt vores ting. Så det fik vi lavet en forret ud fra. Hovedretten var lækre, lækre burgere på smørristet brød med en stor oksetournedos og ristet foie gras med grove pomfritter og trøffelsauce til. Og isspande med gode øl på bordene. Det gjorde det hele lidt uhøjtideligt, og det var det fedeste miks, at folk var kommet i det stiveste, flotteste puds, og så sad vi der og fik burgere og iskolde håndøl. Det var meget i vores ånd, siger Annemette.

Ingen bryllupskage

Mange havde måske forventet af den tidligere ”Bagedyst”-vinder, at bryllupskagen ville være prangende og vigtig, men parret valgte at springe kagen over.

Bryllupskage
Foto: Elona Sjøgren.

– Jeg har spist så meget lagkage i år, at jeg faktisk er blevet træt af det efter at have skrevet min lagkagebog. Og Micky kan slet ikke lide kage. Så vi fik jordbær-desserter med creme og flødebolle på toppen, og det var skidegodt! Man kan sagtens skære et stykke af sådan en lille dessert, skal jeg hilse at sige, griner Annemette.

Traditionerne

Selvom Mickys og Annemettes bryllup på mange måder var utraditionelt og løssluppent, så var der plads til de fleste klassiske bryllupstraditioner såsom brudevals, gommens aftagning af strømpebånd, kys på brud og gom, når modparten forlod lokalet, klippet sok på gommen og kys både over og under bordet for brudeparret.

Kjolen

Annemettes smukke kjole er designet af Jesper Høvring og lånt af hendes svigerinde. Det var faktisk ikke planen, at hun skulle låne sig til kjolen, men en spontan ide førte til, at hun prøvede kjolen, som på alle måder bare passede.

– Jeg var på besøg hos min svigerinde og svoger og vidste, at de havde kjolen hængende oppe på loftet, for jeg selv var med ude og købe den for tre år siden, da de skulle giftes. Hun endte dog med aldrig at bruge den, fordi hendes mand kom til at se kjolen, så hun købte en anden og ville sælge den. Men det havde hun ikke fået gjort, så jeg fik en pludselig indskydelse og spurgte, om jeg måtte prøve den. Da jeg hoppede i den derhjemme, passede den mig fuldstændigt, som om den var syet til mig. Og så slog det mig, at det sted, jeg stod i lejligheden lige dér, da jeg prøvede kjolen, var nøjagtigt det sted, jeg stod, da Micky første gang sagde, at han elskede mig. Det var vildt mærkeligt og superromantisk. Det føltes bare rigtigt, så den lånte jeg, siger Annemette.

Ringene

Både Annemettes vielsesring og forlovelsesring er fra hendes yndlingsguldsmed- og smykkedesigner, Birgitte Munch. Micky bryder sig ikke om smykker til mænd og har ingen ring, og det gør ikke Annemette det fjerneste.

Vielsesring
Foto: Elona Sjøgren.

Annemette om...

… hår og makeup

– Hår og makeup stod stylist Ulla Jacobsen for, og det skulle bare være ret naturligt. Jeg ville meget gerne have, at min mand kunne kende, hvem han blev gift med. Og jeg bruger normalt nærmest iingen makeup.

Annemette Voss  Fridthjof
Foto: Elona Sjøgren.

… dagens mest uventede indslag

– Var toastmasteren, som var imponerende dygtig, sjov og veltalende ud over alle grænser. Han var eminent velforberedt med en masse historiske og sjove informationer omkring datoen for brylluppet, den 21. juni, men aldrig uden at stjæle rampelyset.

… dagens mest rørende indslag

– Der var mange fine taler og gode anekdoter, men det var ikke sådan nogen tårepersertaler. Lige på nær da min ældste søn holdt tale. Dér græd alle. Det var virkelig vildt at opleve. Han tog kegler.

det særlige ved dagen

– At det var en hel dag. Det var ikke bare en god fest. Det var det også, men det var en helstøbt dag og et helt og meget, meget særligt minde. Lige fra solskin og aperol spritz ved vielsen, til da vi delte os op. og kvinderne hoppede i badetøjet og smed en masse badedyr i poolen og drak piña coladas, mens mændene havde mandehørm i vinkælderen, til da vi så VM-kamp, Danmark mod Australien, og til den lækre og fine middag med alt det klassiske og traditionelle, der hører sig til, kombineret med barfodsdans, håndøl og cocktails. Vi kunne ikke have drømt om mere.

Bryllupsforberedelser
Foto: Elona Sjøgren.

dagen derpå

– Vi spiste morgenmad med alle vores gæster og snakkede om brylluppet. Vi var på hotellet fra onsdag til søndag, og mange af vores venner var der også fra onsdag til lørdag, og det var en skøn måde at forlænge brylluppet på.

Hvem er brudeparret?

Annemette Voss Fridthjof og Micky Fridthjof
Foto: Elona Sjøgren.
  • Annemette Voss Fridthjof er 34 år og blogger, tv-vært og forfatter. 
  • Micky Fridthjof er 36 år og salgschef.
  • Sammen har parret Luca på 2 år. Annemette har desuden Hugo-Sander på 9 år og Ferdinand på 7 år fra sit tidligere ægteskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: Den Store Bagedyst, Interview, Bryllupsdag og Bryllup

610x200_woordy_knap2.jpeg