TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Barcelonaguide
Arkitekten Gaudi's unikke bygninger er blevet et symbol for Barcelona.

Barcelonaguide

Barcelona: Her skal du bo, spise og shoppe

Du får meget for pengene i Barcelona, hvor nyskabende gastronomi, shopping og strandliv går op i en højere enhed – alt i alt: den perfekte storby.

Leder du efter en ny destination til din næste weekendrejse, hvor du liiige kan kombinere lidt (sen)sommer-sand mellem tæerne, lidt hektisk (og motionsfremmende) shopping og måske en enkelt eller to kulturelle oplevelser, så skal der stå Barcelona på din flybillet. At der også sker en hel del på madfronten i den spanske fodboldby, har igen givet Barcelona plads i top 5 over de mest trendsættende storbyer lige nu.

SPIS
Meget for pengene
Alle de klassiske spanske tapas får du hos Taller de Tapas og også et par af husets klassikere, serveret i aftensolen på en lille hyggelig plads, hvor du ikke kan undgå at blive underholdt af lokale gademusikanter til maden. Spis dig mæt og flot dig med en hel flaske af husets iskolde cava uden at betale mere end 200 kr. pr. person. Husk at vælge de små, nye kartofler ristet sprøde i olivenolie og serveret med hjemmerørt chilimayonaise – excellent tilbehør til alle andre tapas.
Carrer de l‘Argenteria 51, Tallerdetapas.com

Læs også: Få 5 fede ferietip til Palma

Meget hipt
…og virkeligt udfordrende at skaffe et bord. Men hvis der nu er længe til, du skal rejse, og du kan komme på lidt skæve tider – ja, så bliver det ikke mere hipt og eftertragtet end tapas-dinner på Tickets. Stedet åbnede i januar i år og drives af Ferran Adrias – bror til Albert, med hvem han drev den nu lukkede Michelin-favorit El Bulli. Tickets serverer tapas af især den nyskabende slags, du kan også kaste dig over østers serveret på fem forskellige måder med tilhørende champagner og et dessertkort med godbidder som mandelkage, lemonkage og chokoladekage, der kan gøre det besværligt at nøjes med en enkelt. Orker du ikke kampen for et bord i restauranten, kan du prøve en cocktail i den tilhørende bar, 41 grader, hvor du – hvis du vel at mærke ikke kommer lige fra stranden – i princippet kan gå lige ind og sætte dig til rette blandt Barcelonas lækreste mennesker langs bardisken.
Avinguda del Paral•lel, 164, Ticketsbar.es

Efter aftensmaden
…er cocktailbaren Dry Martini verdensklasse – old school-tjenere i små jakker, der med pokerface shaker dødbringende stærke drinks. Det ligger sådan lidt stille i en sidegade, men når man åbner døren, er det som at tippe en sten i skovbunden – det myldrer af liv. Nu er der vistnok indført rygeforbud på barer OGSÅ i Spanien, men jeg tvivler på, at de overholder det der. Så er du advaret eller informeret…
Aribau, 162-166, Drymartinibcn.com

Find ud af hvor du skal bo i Barcelona på næste side.

SOV

Budgetvenlig luksus

Vil du bo i brostensbelagte gader midt i Barcelonas gamle bydel – ti minutters gåtur fra stranden og fem minutter fra byens gøglerstrøg – uden at udhule budgettet totalt, får du rigtigt meget for dine penge på Banys Orientals. Hotellet er efterhånden velbesøgt af især danske turister, og der er heller ikke grund til at klage over muligheden for at bo i din egen suite for bare 130 euro, ca. 950 kr.  pr. nat. Får du fingre i én af hotellets suiter, føles det lidt som at bo i egen lejlighed med egen indgang, og suiten har fint plads til en familie med to voksne og to børn. 

Pris pr. nat fra 750 kr. for et dobbeltværelse.

Carrer de l‘Argenteria, 37,

Hotelbanysorientals.com

Læs også: Se cityguiden til Paris

Mere luksus
Bliver du nødt til at bo det allermest hippe sted i Barcelona lige nu? Og skal (hele) feriebudgettet gå til hotellet? Så skal du tjekke ind på Hotel Omm – mere smart og lækkert bliver det ikke. Selvfølgelig har Omm egen spa og en fantastisk tagterrasse, der giver dig lyst til at tilbringe det meste af døgnet i en af de hvide (naturligvis!) velpolstrede lænestole ved poolen med formidabel udsigt over byen. Tager du hotellets morgenmadsbuffet med i hotelpakken, kan du faktisk uden voldsomme (sult)problemer spare frokosten. 
Nårh ja forresten: Omm byder også på en unik Michelin-omtalt restaurant. Book bord til en sen frokost (fra kl. 13.30) og få fremragende mad til prisen fra frokostmenuen, der både inkluderer fire retter, kildevand ad libitum, et godt glas vin og kaffe efter maden for 45 euro eller ca. 340 kr.  
Pris pr. nat fra ca. 2.500 kr. for et dobbeltværelse.
Rosselló 265, Hotelomm.es

Se hvor du skal shoppe på næste side. SHOP
Lækkerier til boligen
Vil du have et overblik over det nyeste design, er interiørklassikeren Vincon et godt sted at besøge. I afdelingen for gode køb finder du her lækre glas, som ligner noget, vi i Skandinavien ville drikke vand af, men som de smarte steder i byen uden tøven serverer vin i. Glassene fås også i Danmark, men hvis du kan finde plads i kufferten, kan du fragte dem hjem fra Spanien til under halv pris – omkring 50 kr. for en pakke med fire glas. Vincon har også masser af fristende eksklusivt design og en kæmpe afdeling for køkkengrej. Butikken deler i øvrigt gade med en del internationale modebutikker i den luksuriøse ende.
Passeig de Gràcia, 96, Vincon.com

Spansk highstreet
Nationalt design er typisk (noget) billigere i hjemlandet. Det gælder også i Barcelona, og så er det værd at notere sig, at highstreetkæden Zara er spansk – i Barcelona finder du et kæmpe udvalg og masser af Zara butikker med priser, der er ca. 20 procent under de danske. Skomærket Pedro Garcia, der designer pæne, yderst anvendelige og ikke sindssygt høje sko, er også spansk – og dermed lidt billigere i Barcelona.
Zara.com, Pedrogarcia.com

Eksklusivt
I den eksklusive ende af modeskalaen befinder det spanske modehus Loewe hus sig. Loewe, der siden 1846 har været kendt for sine smukt forarbejdede lædersager, laver også tøj til både mænd og kvinder i enkel, klassisk stil. Deres taskekollektion kan du også få fingrene i i Danmark. I Barcelona er det værd at kigge indenfor i den smukke flagshipstore, der ligesom boligbutikken Vincon befinder sig på Passeig Grácia 35.
Loewe.com

Vintage
Er du vild med vintagefund – også fra designhuse som Chanel og Dior – er modestylist favorit-butikken Le Swing Vintage et godt sted at besøge. Sjov butik med en super kreativ og inspirerende udstilling, der dygtigt afspejler sikker smag hos butikkens indkøbere. Chanelsko i et design, du ikke anede eksisterede, står side om side med en unik beautyboks dekoreret med håndmalede fugle og (yderst) festlige kjoler i stærke farver, der nok godt kan kræve en sydlandsk kulør for at tage sig rigtigt heldigt ud.
Carrer del Rec 16, Leswingvintage.com


Læs også: Cityguide: Dét skal du se i Berlin

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Spanien og Barcelona