TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

Bedre kaffe i koppen: 5 populære metoder

Der findes mange måder at brygge kaffe på. Kaffebrygning er en smagssag, hvorfor der er nogle der foretrækker en metode frem for en anden. Der er helt enkle metoder der ikke kræver alverdens og så er der lidt mere avanceret, der kræver finesse. Læs mere om de 5 mest populære metoder, og bliv klogere på hvilken der er bedst til dig.

Pour Over: Til dig, der ønsker kontrol                      

Med Pour Over metoden har du total kontrol over din kaffe. Vandet bliver hældt langsomt over kaffen, og du får masser af smag grundet den lange trækketiden. En længere ekstraktionstid giver nemlig flere aromaer og smagsnuancer.

Start med at måle kaffen af og varm vandet op. Kom herefter kaffen i filteret i kaffetragten. Nu er du klar til at hælde vandet over. Tricket ved Pour Over er, at du hælder vandet i langsomme, cirklende bevægelser. Så kan vandet få lov at arbejde med kaffen og give dig den bedste smagsoplevelse.

Vil du investere i en Pour Over, kan du vælge mellem flere modeller, så du kan brygge alt fra en enkelt kop til 10 kopper. Det kræver en indsats og ikke mindst lidt kærlighed til processen at brygge kaffe på denne måde, men smagsresultatet er til gengæld helt i top.

1: Bodum Pour Over 249 kr. (tilbud), KitchenOne.dk

2: Eva Solo Pour Over, 329 kr. (tilbud), KitchenOne.dk 

Stempelkande: Simpel, men fantastisk smag

Stempelkanden er en enkelt måde at brygge kaffe på, men samtidig også en af de mest ærlige. Kanden klarer det meste selv og gør arbejdet hurtigt, og du er sikret en rig og smagfuld kop kaffe hver gang. Det eneste, du skal være opmærksom på er, at du ikke lader kaffen trække for længe, da det kan have en dårlig effekt på kaffesmagen. Har den trukket for lang tid, er du ikke i tvivl – derfor er stempelkanden en af de mest ærlige metoder.

Vigtigst af alt er, at du finder en kaffe, der er kværnet specifikt til stempelkande. Når du har fundet din kaffe, kommer du den i kanden og hælder det varme vand over. Lad kaffen trække i cirka 4-6 minutter – alt efter hvor stærk du ønsker den - og pres derefter stemplet. Nu er du klar til at få serveret din stempelkaffe.

Stempelkander fås i mange udgaver og størrelser, så der er god mulighed for, at du kan finde en, der passer perfekt til dig og dit behov. Nogle af de mindste stempelkander kan indeholde 3 kopper kaffe, og de store kan indeholder op til 13 kopper. Derudover er det værd at fremhæve stempelkander fra Espro, som bl.a. er udstyret med et patenteret mikrofilter. 

1: Bodum Chambord 3 kopper 249 kr. (tilbud), KitchenOne.dk 

2: Espro P7 stempelkande 639 kr. (tilbud), KitchenOne.dk 

Filterkaffemaskine: Når du vil brygge store mængder

Metoden, som de fleste kender og bruger: en ganske almindelig filterkaffemaskine. Her kan du stadig gøre din kaffe helt fantastisk, hvis du bare er opmærksom på nogle små ting.

Først og fremmest er en kvalitetsmaskine et must. Hernæst har kaffen en stor betydning for udfaldet.

Gør dig selv en tjeneste og invester i en kaffekværn. Så er du altid klar til at brygge kvalitetskaffe på din filterkaffemaskine. Du får den bedste smag, hvis du kværner kaffen, lige inden du skal brygge, da smag og aroma hurtigt forsvinder fra bønnerne, når først de er blevet kværnet. Faktisk kan op til 60 % af aromastofferne være forsvundet, blot 15 minutter efter bønnerne er kværnet. Du kan sagtens få en god kop kaffe med formalede bønner, men det er en klasse for sig, når man kværner selv.

1: Moccamaster KB952 1089 kr. (tilbud), KitchenOne.dk 

2: Bosch MKM6003 kaffekværn 139 kr. (tilbud), KitchenOne.dk 

Manuel espressomaskine: Perfekt til kaffenørden

Har du tid og lyst til at sætte dig ind i, hvordan du brygger en smagfuld kop kaffe helt fra bunden? Så bør du kaste dig ud i en manuel espressomaskine. Med en manuel espressomaskine har du en føling med alt, hvad du gør. Lige fra at kværne kaffe direkte ned i bajonetten, til at tampe kaffen korrekt, for dernæst at sætte den på plads, så vandet løber igennem og giver dig en fantastisk kop espresso.

Når du benytter en manuel espressomaskine, skal du have tiden til det. Det er ikke nemt at brygge en hurtig kop kaffe – til gengæld er kaffen rigtig lækker. Så lad kaffenørden komme frem i dig og vær tålmodig. Hvis du giver du dig selv tid, bliver du med garanti en ægte hjemmebarista, der kan forkæle sine gæster med fantastisk kaffe. Er du til mælk i kaffen, kan du gå i gang med steameren og varme og skumme lidt mælk til din espresso.

Når du skal på udkig efter en manuel espressomaskine, så vær opmærksom på, at de også bliver omtalt som semi-automatiske espressomaskiner.

1: Sage Barista Express 5999 kr., KitchenOne.dk 

2: Rocket Appartamento 9499 kr. (tilbud), KitchenOne.dk 

Fuldautomatisk espressomaskine: Kaffe med et enkelt tryk

Vil du gerne have fantastisk kaffe uden at gøre arbejdet selv? Så er en fuldautomatisk espressomaskine vejen frem. De fuldautomatiske espressomaskiner giver dig en one-touch-funktion, som gør det super nemt at få en hurtig kop kaffe. Med et enkelt tryk kan du brygge at fra espresso og americano til cappuccino og café latte.

Det bliver ikke nemmere at få kvalitetskaffe end med en espressomaskine. Du skal bare vælge dine yndlingsbønner – så sørger maskinen for at kværne dem lige inden brygning. Det giver dig langt flere aromastoffer og derved et fantastisk kafferesultat.

Der findes mange udgaver af espressomaskinen, og de forskellige modeller og brands gør, at du med garanti kan finde en, der passer til dine behov.

1: Siemens TE603201RW espressomaskine 4799 kr. (tilbud), KitchenOne.dk 

2: Jura E80 espressomaskine 5999 kr. (tilbud), KitchenOne.dk