Bent Fabricius-Bjerre

Foto: Bo Nymann Bent Fabricius-Bjerre startede sin karriere som teenager og blev ved med at spille musik indtil sin død.

Bent Fabricius-Bjerre er død

Den kendte komponist Bent Fabricius-Bjerre er død. Han blev 95 år.

Den kendte danske komponist Bent Fabricius-Bjerre er død efter kort tids sygdom. 

Det oplyser familien i en mail ifølge TV2. 

Han blev 95 år.

I et stort interview med ALT for damerne i 2014 fortalte Bent Fabricius-Bjerre om sin kommende 90-års fødselsdag, som han glædede sig til. Og hvorfor han endnu ikke så nogen grund til at stoppe med at gøre det, han elskede allermest: at spille musik.

”Nu, hvor jeg snart fylder rundt igen, er jeg glad for at kunne sige, at der stadig er folk, der beder mig lave musik til forskellige ting. Det er vel, fordi jeg holder det ved lige. Jeg kunne også gøre, som andre har gjort, tage ned i varmen og bo der, men så bliver man jo glemt. Så sidder man bare der og kigger ud over vandet, og det bliver man jo ikke yngre af. Jeg har aldrig overvejet at stoppe, for hvad skulle jeg så? Så dør man jo. Og det gider jeg ikke, for jeg har det jo rart. Det er vel genetisk, at jeg bliver ved med at have så meget energi, jeg kan ikke gøre for det. Min mor var også meget energisk og blev 104 år. Hun havde ikke noget arbejde, men hun gik altid op i mange ting og var frisk til det sidste,” sagde han og fortsatte:

”Der er mange mennesker, der er oldgamle, når de er 80. Jeg er jo langt over gennemsnitsalderen for mænd, men jeg tænker ikke spor over min alder. Jeg glæder mig til min 90-årsfødselsdag, men jeg har endnu ikke besluttet, hvordan den skal fejres. Hvis jeg SKAL tænke over min alder, så er 90 jo et alvorligt tal. Og desværre kan jeg se på andre mennesker, at man fysisk bliver dårligere mellem 90 og 100. Det kunne jeg også se på min mor. Men der er jo ikke noget at gøre ved det, altså, så det er ikke noget, der bekymrer mig. Jeg lever mit liv, som jeg altid har gjort, men når det er sagt, så går jeg jo ikke ud og investerer i et projekt, hvor man først får pengene ind om ti år.”

Om Bent Fabricius-Bjerre

  • Født 7. december 1924, død 28. juli 2020
  • Har været musiker og komponist, siden han var teenager
  • Grundlagde musikforlaget Metronome Records i 1950 og solgte det for 200 millioner i 1997, hvor det var blevet til et filmproduktionsselskab. I 1962 havde han stor succes med singlen "Alley Cat", som han fik en Grammy for. Melodien var kendingsmelodi til tv-underholdningsprogrammet "Omkring et flygel", hvor han fra 1960 var vært og blev lanceret under navnet Bent Fabric
  • Har også skrevet musikken til film og tv-serier som "Olsen-Banden", "Matador", "Poeten og Lillemor", "Forelsket i København" og "Bjergkøbing Grandprix"
  • Genoplivede navnet Bent Fabric i 2004 og udgav popalbummet "Jukebox" med blandt andreRemee og Infernal. Blev yderligere en kultfigur blandt de unge, da han i 2010 spillede bordelejer i "Klovn The Movie"
  • Gift i 1948 med sin første kone, Harriet, som han fik fire børn med. Harriet døde i 1975 af kræft. Efterfølgende giftede han sig i 1977 med Anne, som havde tre børn fra tidligere forhold. Parret blev skilt i 2004. Og i 2005 giftede han sig med Camilla Padilla Arndt, som han var sammen med indtil sin død

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte