billig vinterferie
SPONSORERET indhold

Billig skiferie: 7 måder, du kan få råd til at komme afsted

Ny sne på pisterne, varm kakao og ømme muskler. Savner du også farten henover puddersneen, men har ikke råd? Vi har samlet syv måder, hvorpå du kan få en billigere skiferie.

Af: Naja Navntoft Foto: Getty Images
20. jan. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Vi er nået til den tid på året, hvor de sociale medier bugner med en selfiebuffet fra pisterne, en række videoer fra brætspilshyggen og så den slørede slags billeder med øl og mennesker i skistøvler, der gør et forsøg på dans.

Alle er taget på skiferie. I hvert fald alle dem, som havde penge lagt til side. Og der sidder du tilbage.

LÆS OGSÅ: Vi giver dig syv billige destinationer med solrige sandstrande

Men frygt ej, du er ikke alene. Vi har fundet syv løsninger, der gør vinterferien billigere.

1. Afbudsrejsen

Hvornår er det billigst at købe skiferie? Svaret at vente til sidste øjeblik og bestille en afbudsrejse. Det gælder altså om at have kold is i maven, hvis du vil spare penge – og så skal du også være klar på at være fleksibel om, hvorhenne i verden skituren går til.

Lav en vurdering af, hvor mange penge du kan bruge på din ferie, og gå så i gang med at lede efter afbudsrejser.

Man skal dog være opmærksom på boligforholdene, som ofte er ”ukvalificeret”. Det vil sige, at du ikke kan vide, hvordan du kommer til at bo og overnatte.

2. Vælg en af de østlige destinationer

På Instagram er det ofte solen i det franske eller afterskiing i Østrig, der er populær. Men i virkeligheden er der billigere ferier at finde i Østeuropa.

Skilejen, boligforholdene, kost og logi er billigere, jo mere man rejser mod øst. Flere af destinationerne har her forsøgt at konkurrerer med de typiske skisportssteder i de østrigske, schweiziske og franske alper.

Man har de sidste tyve år brugt penge på at modernisere skiområder med nye lifte og udvide med pister. Derfor kan man i Rumæniens finde det moderniserede skiområde Poiana Brasov. Man kan tage til Jasna i Slovakiet, hvor et liftkort til tre dage koster 1.300 kr., eller til Zakopane i Polen, hvor et liftkort til tre dage koster i omegnen af 550 kr.

Skiferie Østeuropa.jpgPoiana Brasov har udvidet skiområdet og indeholder nu 24,5 km længde pister. (Foto: Getty Images) 

3. Rejs uden for skolernes ferie

Udbud og efterspørgsel. Det er med skiferier, som det er med de fleste ting, der koster penge. Som med andre ferier gælder det især med skiferier, at priserne er højere i skolernes ferie. Så derfor er det ikke dér, du skal tage på skiferie, hvis du ønsker at rejse billigst muligt.

4. Lav et budget og en madplan

I virkeligheden kan en skiferie nemt stige i udgifterne til mad og hos nogle drikke. Er du afsted med familien, kan det være hyggeligt at stå på ski direkte hen til ’Vaffelstugaen’. Er du på ferie med vennerne, er det måske mere afterskiing, der ender med at gøre ondt i pungen. Det er de uforudsete udgifter til mad og drikke på pisten og i baren, der kan sprænge budgettet, og det var ikke planen, vel?

skitur hytte.jpgMed en madplan kan du gøre dine indkøb på forhånd. (Foto: Getty Images)

5. Bliv indenfor

I SkiArena lige uden for Aarhus har man specialiseret sig i indendørs skitræning. Her kan du på skiudgaven af et løbebånd styrke din teknik eller starte med et introkursus. I højsæsonen koster en lektion på ski 375 kr. Her får man skileje og instruktion, hvilket kan være meget behjælpeligt første gang på båndet.

Der findes også andre steder i landet, hvor dette er muligt. Du kan finde disse alternativer ved at søge på ”indendørs ski” på Google.

6. Tag en enkel dag i Sydsverige

Er det stadig for dyrt at tage væk en hel uge, er der altid muligheden for at tage på besøg hos ”naboen” på en endags-skitur.

På den anden side af Øresundsbroen ligger der inde for to timers kørsel skiområdet Svartbäcksmåla. Du kan også tage Øresundstoget til Kristianssted og derfra videre til Vånga Kyrkogården. Så ligger skisportsstedet blot 10 minutters gang derfra. 

skiskole børn.jpgEn endagstur kan være en god måde at træne op en længere skitur. (Foto: Getty Images)

7. Tag cyklen

På toppen af københavnernes nye, innovative forbrændingsanlæg Amager Bakke er der bygget en skibakke, som har fået navnet CopenHill. Projektet er udviklet af Bjarke Ingels arkitektgruppe BIG, og her har du også god chance for at afprøve dine skievner. Godt nok er det ikke fjeld og bjerge i horisonten, men mon ikke Københavns tårne kan opveje det. Læs meget mere her.

CopenHill_amagerbakke_foto_Alexander Vissing.jpgSådan ser den nye helårs-skibakke i København ud. (Foto: Alexander Vissing)

Denne artikel blev først bragt i  2019, men er blevet opdateret i 2023. 

Anbefalet til dig