Black Friday: Sådan undgår du at blive snydt
Foto: iStock / Getty Images Er du opsat på at gøre et godt kup på Black Friday? Så læs med her og undgå at blive snydt.

Tips fra Tænk til tilbudsjægere

Black Friday: Sådan undgår du at blive snydt

De mange tilbud er ikke nødvendigvis så gode, som du tror.

- "Spar op til 70% - kun 15 timer tilbage"

- "Vi går amok med vilde tilbud"

- "Op til -50% - gå ikke glip af vores tilbud"

Man kan let få på fornemmelsen, at verden går under, hvis ikke man hopper med på ét af de "vilde" Black Friday-tilbud, som fylder alverdens hjemmesider og gader og stræder i dag.

De mange tilbud er dog ikke nødvendigvis så gode, som man nemt kan lokkes til at tro.

Forbrugerrådet Tænk advarer i hvert fald om, at nogle produkter koster det samme – og i nogle tilfælde endda mere – end de har gjort på andre tidspunkter af året.

I 2017 undersøgte Tænk prisen på fladskærme og fandt frem til, at prisen i flere tilfælde var højere på Black Friday end på andre tidspunkter af året. Undersøgelsen viste blandt andet, at 39 ud af 91 fladskærme var dyrere på Black Friday, end hvad de ellers havde været på tilbud til, og at 48 ud af 91 fladskærme kostede det samme på Black Friday som i tiden op til.

Det kan også gælde andre produkter, skriver Forbrugerrådet Tænk, som anbefaler, at man holder hovedet koldt og husker at tjekke for andre ting end blot pris, eksempelvis funktion og returret, inden man slår til - også selvom priserne er lave.

Undersøg markedet først

Tænk har blandt andet samlet følgende råd til tilbudsjægere:

  1. Undersøg markedet, inden du slår til. Det gælder både produktprisen og produktets kvalitet, som du eksempelvis kan få overblik over her, hvor Tænk blandt andet har testet smartphones. Her på redaktionen bruger vi hjemmesider som pricerunner.dk og trustpilot.com til at sammenligne produkter og priser online. Tænk anbefaler desuden edbpriser.dk til prissammenligning på elektronik.
  2. Du har flere rettigheder, hvis du shopper online. Du har nemlig ikke altid ret til at fortryde dit køb i en fysisk butik, men på nettet har du garanti for 14 dages fortrydelsesret i danske og andre EU-butikker. Se Tænks guide med råd til, hvordan du handler sikkert online her. Du kan også læse mere i vores guide her.
  3. Tjek din returret. Hvis du handler i en fysisk butik, så husk, at du ikke nødvendigvis har ret til at bytte varen og få pengene igen. Tjek derfor dine rettigheder, inden du køber.
  4. Tjek, hvor gammel modellen er. Black Friday er en god anledning for butikkerne til at få ryddet ud i deres lagre. Hold derfor øje med, hvor gammel modellen er.

Se flere råd fra Tænk her.

Opdateret d. 20. november 2018

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at blive snydt på nettet

LÆS OGSÅ: 30 stilfulde sofaborde

LÆS OGSÅ: Kähler - fra konkursbo til moderne designikon