sponsoreret indhold
Bliv bevist bæredygtig: Fra mode og møbler til smykker og serum
SPONSORERET indhold

Bliv bevist bæredygtig: Fra mode og møbler til smykker og serum

Alt vi gør, påvirker vores omverden. Derfor har en række danske virksomheder besluttet sig for at fokusere på bæredygtighed; i produktionen, emballagen og de endelige produkter, du og jeg får tilbudt.

Foto: Getty Images
30. maj. 2022 | Livsstil

Bæredygtighed er mange ting, og det kan være temmelig svært at gøre alt det rigtige på én gang. Heldigvis tæller små skridt også, så når du vælger et produkt, der udleder mindre CO2, ét der er bionedbrydeligt eller ét der er lavet af affald, er du også med til at støtte en bæredygtig udvikling. Se et udvalg af de butikker, der har tænkt over hele produktionen og derfor nøje afvejet, hvilket aftryk deres produkter skal sætte på jorden.

AiiA Care – Bæredygtig hudpleje der understøtter hudens naturlige økosystem

Carebynature – Tøjvask med ren kærlighed

BÆKBERG – Bæredygtighed møder dansk design

Mikaka Skincare – Dansk økologisk og miljøvenlige hud- og hårplejeprodukter

Mio-Bio – Genvejen til en bæredygtig hverdag

Othala – Bæredygtig livsstil til ham og hende.

RASK Smykker Danmark – Verdens måske mest bæredygtige ægte smykker

Wehlers – Fra affald til designstol

Bæredygtig hudpleje der understøtter hudens naturlige økosystem

AiiA Care er prisvindende, dansk hudpleje til dig, som ønsker en sund og smuk hud i naturlig balance. Det handler om at tilføre fugt til det yderste hudlag. I begyndelsen skal huden vænne sig til en ny og enklere rutine, men allerede efter et par uger begynder forandringerne at vise sig. For mange er det første gang i årevis, at de oplever den mest naturlige udgave af deres hud.

AiiA Cares produkter er certificerede med Allergy Certified og Ecocert COSMOS Natural. Det er din garanti for at ingredienser og emballage ikke belaster huden og verden omkring dig.

Tøjvask med ren kærlighed

Vidste du, at op til 85 % af indholdet i traditionelt vaskemiddel enten er petroleumsbaseret eller lavet af ikke-bionedbrydelige ingredienser?

Sæbebær – der er et af de billigste vaskemidler pr. vask – kaldes naturens eget vaskemiddel, for de tørrede bær er nemlig sprængfyldte af helt naturlig sæbe (saponiner).

Sæbebær er altså et 100 % naturligt, plastikfrit og allergivenligt alternativ til syntetiske vaskemidler; ren kærlighed til vasketøj, hud, miljø og økonomi i hverdagen.

Besøg det inspirerende og bæredygtige univers på Care by Nature, hvor de har lækre videoguides, DIY´s og meget mere til din helt naturlige livsstil.

Bæredygtighed møder dansk design

BÆKBERG er et dansk brand, der drives af to kvinder med en passion for at genbruge allerede eksisterende ressourcer uden at gå på kompromis med design, håndværk og kvalitet. BÆKBERG laver bæredygtige alternativer til garderoben. Alternativer, der belaster kloden mindre ved at anvende nøje udvalgte materialer i produktionen.

Genbrugsjeans, herreskjorter og deadstockmaterialer bliver til en denimjakke med et patchwork-lignende udtryk, der gør hver jakke unik. På Instagram kan du selv gå på opdagelse efter en grønnere stil og et enkelt design med sans for detaljerne.

Dansk økologisk og miljøvenlige hud- og hårplejeprodukter

Er du vild med tanken om at anvende naturnære og økologiske produkter med god samvittighed over for jordens ressourcer, dyrevelfærd og dig selv?

Mikaka Skincare er et dansk hud- og hårplejeunivers udviklet af en sundhedsfaglig familie med stærke værdier omkring miljøvenlige og kompromisløse produkter, hvor de rene, naturlige og økologiske råvarer sikrer dig høj effektivitet uden unødige indholdsstoffer.

Mikaka udspringer fra moderlig omsorg, umættelig kreativitet og ønsket om en større gennemsigtighed og bevidsthed i udviklingen af hudplejeprodukter. Den miljøvenlige omtanke er gennemgribende, da Mikaka også medtænker naturen og jordens ressourcer, når der vælges emballage, marketingsmateriale og indpakning.

Genvejen til en bæredygtig hverdag

Hos Mio-Bio kan du gå på opdagelse i en verden af bæredygtige produkter til hverdagen. Webshoppen samarbejder med anerkendte, grønne brands som bl.a. Cocoon, Lundegaardens Hudpleje, Bambaw og Fair Zone, så du kan være sikker på, at produktet lever op til Mio-Bios krav til bæredygtighed.

Den miljøvenlige profil går igen ved forsendelsen, hvor pakkefyldet er af majsgranulat i stedet for plast eller flamingo – tip; put det i vandkanden, hvor det opløses, og brug det som gødning).

Mio-Bio får hele tiden nye produkter til deres sortiment. Hold dig opdateret på om nyheder og spændende indhold på deres Instagram.

Bæredygtig livsstil til ham og hende

Othala er et nyt dansk firma, der fører produkter med fokus på kvalitet, funktion og optimal genanvendelse af produkter, der allerede har afsat CO2-klimaaftryk. Ved at udnytte ressourcerne i opslidt materiale og omdanne det til andre produkter mindskes CO2 aftrykket betragteligt, og innovativ tænkning omsættes til grøn handling.

Produkterne er nøje udvalgte og er bl.a. lavet af genanvendt bomuld og genanvendt plastik/rPET. Ingen varer hos Othala koster mere end 400 kr., så forkæl dig selv eller en anden med et grønt produkt.

Verdens måske mest bæredygtige ægte smykker

RASK Smykker Danmark har stort fokus på miljø, bæredygtighed og fuld kompensation af smykkers CO₂-belastning.

Virksomheden sælger primært skønne, ægte, massive guldsmykker og sølvsmykker til en eksklusiv skare af kunder, der alle serviceres som VIP-kunder.

Alle smykker beregnes for en estimeret CO₂-belastning – helt fra materialerne er i jorden, til det færdige smykke lander hos kunden sammen med et certifikat, der viser det kompenserede CO₂-aftryk ved donation af skovarealer og træer.

RASK Smykker Danmark er en smykkevirksomhed med mange vestlige leverandører.

Fra affald til designstol

Wehlers skaber danske designmøbler ud fra genanvendte materialer som plastaffald fra fiskenet, øl-fustager, computere, tekstiler, træ og stål.

Hos Wehlers tror på de cirkulære principper, og de er overbeviste om, at et godt design og ansvarlighed i udvalg af bæredygtige materialer er starten på en bæredygtig indretning.

Wehlers arbejder ansvarsbevidst med at udnytte alle materialer, der er brugt i produktionen, og de vil ikke gå på kompromis med deres ECO-system, der gør det muligt at reparere, genbruge, genanvende og give nyt liv til de møbler, der har brug for det. Wehlers møbelkollektion er designet med henblik på at kunne genbruges og genanvendes i fremtiden. Altså: ‘Design with the end in mind’. Således giver Wehlers møbler et reduceret ressourceforbrug, mindre CO2-udslip og rydder op i havet – for altid.