Bliv forført med champagne, løgn og utroskab i Det Kongelige Teater
Foto: Det Kongelige Teater og teaterinstruktør Peter Langdal genopsætter ’Flagermusen’. En berusende operette badet i litervis af champagne, lidenskab og løgne.

Bliv forført med champagne, løgn og utroskab i Det Kongelige Teater

’Flagermusen’, den tysksprogede operette af Johann Strauss, blev første gang opført med enorm succes i 1870’ernes Paris. Men her i vor syndige julefrokosters tid synes den mere aktuel end nogensinde. Den hører da også til den slags forestillinger, der bliver opsat med mellemrum. Sidste gang var i Operaen i 2006, dengang med en af landets største teaterinstruktører, Peter Langdal. I år er det endnu en gang Peter Langdal, der er operettens dukkefører, når Det Kongelige Teater genopsætter den tidløse ’Flagermusen’, som synges på dansk.

En forestilling hvor champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb, som var det en sidste, euforisk hyldestskål til livet og erotikken. Forestil dig julefrokosten i whiskybæltet, der kørte af sporet. Her forføres, drikkes, elskes, bedrages og begrædes ud i et væk. Eller som Jyllands Posten skrev, da de i 2006 anmeldte Peter Langdals opsætning på Operaen: ”En historie om overklassens underliv.”

Vi er inviteret til maskebal med det bedre borgerskab, deres koner og konernes elskere, inden de alle ender op i fængselsbetjent Frosch ellers så fredfyldte fængsel.

_DSC9474.jpg

Det er operettens dr. Falke, der starter kaosset. Han vil nemlig hævne sig på sin ven, Hr. Eisenstein, fordi han efter en karnevalsfest har efterladt en håbløst beruset Falke, på en bænk iført flagermus-kostume! Så hvorfor ikke afsløre, at Hr. Eisenstein er sin kone utro? Og når nu man er i gang: hvorfor så ikke afsløre, at Hr. Eisensteins kone også er ham utro, at stuepigen er utro og at hele det bedrageriske bedre borgerskab – faktisk talt – er utro?

”Vi er nede i nogle meget enkle følelser: længsel efter erotik, og længsel efter at mærke livet”, fortæller instruktøren Peter Langdal om genopsætningen af operetten.

Se mere om forestillingen på kglteater.dk.

Operaens svar på Nøddebo Præstegård

Det er samtidig de tidløse tematikker, der gør den gamle operette til en charmerende og underholdende forestilling – selv for dig, hvor O’et i opera får dig til at gabe. ’Flagermusen’ anno 2018 er nemlig operaens svar på en musical og Nøddebo Præstegård i én. En forestilling, der er smæk på, og ligesom Nøddebo Præstegård skal ses i julen eller en anden mørk vinteraften, hvor man trænger til fest og farver.

_DSC0318.jpg

Sagt på en anden måde: Tag ind og se ’Flagermusen’, og bliv vidne til og en del af et kuriøst party, badet i falskhed, hævn og masser af musik og champagne.

Se ledige spilledatoer på kglteater.dk.