Bodil Jørgensen

Foto: Sara Skytte Bodil Jørgensen, Ole Stephensen, Søs Fenger og Camilla Bendix støtter alle op om Red Barnets strik for en god sag-kampagne.

Bodil Jørgensen og andre kendte danskere strikker for en god sag

"Hvem vil ikke redde et barn? Det er jo dem, der minder os om, at vi er mennesker"

Bodil Jørgensen og en række andre kendte danskere støtter op om Red Barnet og en helt særlig kampagne, der tager udgangspunkt i det stribede halstørklæde.

Bodil Jørgensen, Ole Stephensen, Søs Fenger og Camilla Bendix støtter alle op om Red Barnets strik for en god sag-kampagne. Du kan læse mere om kampagnen HER.

Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen er kendt fra en række danske film for eksempel Fruen på Hamre og All Inclusive. Hun har også en stor teaterkarriere og har de seneste år desuden haft succes med satireduoen Rytteriet.

Hvorfor er Red Barnets arbejde vigtigt?
– Hvem vil ikke redde et barn? Det er jo dem, der minder os om, at vi er mennesker og menneskelige. De er vores fremtid, vores trøst. De bygger deres huse af sand og leger med tomme skaller, af visne blade bygger de skibe og lader dem sejle på det vældige hav. Børn kan lege på verdeners havbred, selvom stormen brøler, og skibe knuses, og dødbringende bølger synger meningsløse viser for dem – døden er på vandring, og børnene bare leger på alverdens havbred. Derfor.

Hvad er dit eget forhold til at strikke?
– Jeg strikker ikke, men jeg har heldigvis en god veninde på Nørrebro, der strikker sokker til hele familien. Min mor strikkede og min mormor og mostre. Og svigermor. Jeg prøvede, men det endte altid med, at de gjorde det færdigt for mig. Det har også højst sandsynligt været noget makværk. Men jeg elsker hjemmestrik.

Hvad går du og pusler med for tiden?
– Lige nu forbereder jeg i samarbejde med Jens Jakob Tychsen – også kendt som Hr Weise fra Badehotellet – en julekabaret, Han, hun, vov og igen, som har premiere den 30. november. Til foråret er der premiere på Rytteriet i Glassalen i Tivoli.

Ole Stephensen

Ole Stephensen blev kendt som den ene halvdel af Walter & Carlo. Senere fik han en tv-karriere som vært på Go Morgen Danmark på TV2. Han har skrevet en række bøger og arbejder stadig med tv.

Hvorfor er Red Barnets arbejde vigtigt?
– Børn skal der passes på – ikke kun mine egne, men alle børn. Det er rart, at der eksisterer en organisation som Red Barnet, der konstant taler børnenes sag og forsvarer deres rettigheder.

Hvad er dit eget forhold til at strikke?
– Jeg er nødt til at indrømme, at det er meget dårligt. Jeg forsøgte at lære at strikke helt tilbage i folkeskolen, hvor vi havde håndgerning i 4. klasse. Det lykkedes aldrig rigtigt. Men jeg fik stoppet et hul på en sok.

Hvad går du og pusler med for tiden?
– Jeg driver butikken hundeshoppen.dk, laver undervisningsmateriale om EU til nettet og skriver bøger. Jeg har lige afleveret et omfattende manuskript om mit liv i og med medierne til forlaget og venter spændt på reaktionen. Og så er jeg blevet politisk aktiv som kandidat til både kommunalbestyrelse og Folketinget for Det konservative Folkeparti.

LÆS OGSÅ: Strik for en god sag: "Alle kan strikke det her tørklæde"

Søs Fenger

Søs Fenger blev kendt som sangerinde, da hun som 22-årig brød igennem med gruppen News. Senere fik hun en solokarriere, som hun har levet af siden. Hun er ikke gift, men har en voksen søn fra et tidligere forhold.

Hvorfor er Red Barnets arbejde vigtigt?
– Jeg synes, at vi voksne er dårlige til at passe på vores klode og hinanden, derfor er det især vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at beskytte vores små mennesker. Dem, som ikke er stærke eller store nok til at klare sig. Dem, der er sarte, udsatte og sårbare.

Hvad er dit eget forhold til at strikke?
– Jeg holder meget af at strikke, bare det ikke er for store projekter, så mister jeg energien undervejs. Heldigvis har jeg en strikkeven, Annette Wadil, som er enormt dygtig, og hun hjælper mig med at få mine mere ambitiøse satsninger færdige. Jeg synes, at håndarbejde er sjovt og vigtigt. Min mor er uddannet på Margretheskolen, og hun har givet sin glæde ved håndarbejde videre til mig og mine søskende. Der er noget smukt og terapeutisk ved at skabe noget med sine hænder.

Hvad går du og pusler med for tiden?
– Jeg har brugt sommeren på at indspille et nyt album, Vintermåne, som indeholder julesange og vintermusik, fortolket af min fantastiske, akustiske kvartet og en strygerkvartet. Det er en drøm, jeg har haft i mange år, og nu er det endelig lykkedes mig at få det lavet. Resultatet er et stemningsfuldt og bevægende album, som forhåbentlig vil kunne hjælpe folk igennem de lange, mørke måneder.

Camilla Bendix

Camilla Bendix er skuespiller og er blandt andet kendt fra julekalenderen Ludvig og Julemanden, krimiserien Broen og en række film. Hun er gift og har to sønner.

Hvorfor er Red Barnets arbejde vigtigt?
– Jeg støtter Red Barnet, fordi vi skal passe godt på børnene. Det er dem, der skal overtage jorden, og det er altid de voksnes ansvar at lære børn at leve sammen i fred og frihed. Red Barnet har fokus på alle børn i hele verden og dermed fokus på fremtiden. Lige nu flygter børn, de bor på gaden, de voldtages og sælges. Selv i Danmark er mange børn ulykkelige, så jeg synes, det er vigtigt at passe på fremtiden, for ellers bliver den usikker for alle.

Hvad er dit eget forhold til at strikke?
– Mine strikkeegenskaber er ikkeeksisterende. Jeg kan kun strikke ret og derfor kun karklude. Men jeg synes, det er utrolig hyggeligt, og hvem siger at en karklud skal være firkantet?

Hvad går du og pusler med for tiden?
– Jeg har lige nu travlt med ELF, som er en julemusical i Tivoli. Der er premiere 24. november. Vi er et kæmpe hold, og det er virkelig sjovt at synge og danse igen. Folk er top-professionelle, så det er den rene nydelse at gå på arbejde. 

Vi strikker for en bedre barndom

Op til jul opfordrer Hendes Verden læserne til at strikke for en god sag. Strik et smukt halstørklæde til dig selv, eller forær det til én, du holder af – og giv en håndsrækning til Red Barnet. Vi sætter fokus på strikkeprojektet i artikler om børneliv og Red Barnets arbejde med at styrke børn, der har det svært.

Halstørklæde-kittet koster 375 kroner, hvoraf 75 kroner går til Red Barnet.

Garnet er fra Lana Grossa, og du kan se, hvor du kan købe det, på lanagrossa.com/donation. Hvis du ikke har en butik i nærheden, kan du købe det online på stofogsy.dk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Interview, Strikogstøt, Strik og Bodil Jørgensen

610x200_woordy_knap2.jpeg