Bolig: Afdæmpet oase på Frederiksberg
SPONSORERET indhold

Bolig: Afdæmpet oase på Frederiksberg

I et stille villakvarter på Frederiksberg har Christian og Signe og deres to børn fundet en oase, de ikke flytter fra lige foreløbigt. Her er plads til børn, hunde og overnattende familiemedlemmer fra Jylland – og i haven til den trampolin, Signe valgte over kongeligt porcelæn, da hun fyldte fyrre.

Af:: Elisabeth Kruse/Glotti Press Foto: Kira Brandt
02. sep. 2013 | Bolig | ALT for damerne

Det var husets beliggenhed i det gamle villakvarter på Frederiksberg, der tiltalte Signe og Christian, da de første gang så huset – noget, de stadig fremhæver som det bedste ved deres murermestervilla fra 1924. De betegner området som en oase med smukke, gamle huse og en sjælden form for stilhed, så man næppe tror, at man er midt i storbyen.

- De fleste af vores venner er flyttet til Holte og omegn, og vi kiggede på en del huse i dét område, men fandt ud af, at vi ikke kunne undvære storbyen, siger Signe og Christian, der kun boede få gader herfra.

- Jeg gik ofte tur med hunden i det her kvarter, og har altid syntes at det var et dejligt sted midt i byen, på trods af at der aldrig var noget til salg. Et par år senere kom der pludselig et veritabelt generationsskifte og flere huse blev sat til salg i løbet af ganske få år. Vi overtog boligen i sommeren 2006, siger Signe.



Køkken: Køkken er fra Bo Form og tapet er fra Tapet Cafe. Ovnen er fra Atag, og glashylderne er fra Marc Bywater.

Spisestue: Spisebordet i cement er af Morten Voss, stolene er designet af Eames og maleriet er fra Frederiksberg Kunsthandel på Peter Bangsvej. Fra køkkenet er der adgang til en skøn og åben have.



Stue: Sofaen, der er af ældre dato, er fikset op med nye puder fra By Nord. Stolen er Arne Jacobsens Svane, bordet er fra Fick + Co på Gammel Kongevej. Lamperne på bordet er olielamper, Nordlys, fra By Nord, der også leverer det strikkede tæppe på sofaen.

Soveværelse: Parrets seng er købt i sin tid i Illums Bolighus. Signe valgte at investere i en silkedyne, som hun købte på en oplevelsrig rejse i Kina. Maleriet, der er fra Galleri Rasmus, er en julegave fra Christian.

LÆS OGSÅ: Boligguide: Inddrag loftsrum til beboelse


Annekset var et trækplaster
Siden da, er der sket en del. Men ikke så meget, at en tidligere beboer ikke kunne kende sit barndomshjem.

- Der stod en mand uden for en dag og kiggede på huset. Han fortalte, at han som dreng havde boet her. Jeg inviterede ham indenfor, og han fortalte, hvordan det så ud, da han boede her. Der var anrettergang mellem køkken og spisestue, og annekset var ikke beboeligt på det tidspunkt. Jeg tror han blev meget rørt, da han så sit gamle drengeværelse, fortæller Christian.

Også det gamle anneks var et stort trækplaster for parret, og en af årsagerne til at familien købte huset. Annekset, der er i bindingsværksstil, er oprindelig bygget til opbevaring af frugt fra landet. Det er en tilbygning, og man har siden integreret de to bygninger. I dag fungerer annekset som børnenes "frirum" til tv, spil og leg.

- Efter vi har fået lagt bruser ind på toilettet, fungerer det også som gæsteværelse. Min søster har fire børn og bor i Jylland, så når de kommer på besøg, kan de nemt overnatte, siger Signe.

Hun og Christian har lagt stor vægt på funktionaliteten i deres hjem. Her er tingene ikke til pynt, og både børn og hunde må godt ligge i sofaen.

- Selve de fysiske rammer betyder også meget for indretningen. Huset er forholdsvis gammelt med stuk og høje vinduer, og jeg kan godt lide, at enhver tanke om indretning også komplimenterer selve rummet, huset og dermed skaber en helhed, siger Signe.

Indbygget emhætte i bordet
Det var også tanken om helhed, der gjorde, at stort set alt i køkkenet blev lavet om.

- Det gamle køkken var ikke vores stil og fremstod temmelig upraktisk med en stor køkkenø og en emhætte, der hang midt i rummet og spærrede udsynet. Vores løsning blev en emhætte, som kommer op af bordet og som kunne bruge samme udsug som oppe på loftet, siger Christian.

- I dag er vi mest glade for netop køkkenet, særligt den ekstra bredde på køkkenbordet, som er fantastisk praktisk med plads til alle køkkenmaskinerne, siger Signe.

Også badeværelset har undergået en renovering, og her var formålet at udnytte pladsen under skråvæggen i den ene side, en udfordring, parret fik hjælp til at løse af den britiske indretningsarkitekt Marc Bywater.

- Han har mange års erfaring inden for badeværelser, og har et godt netværk til leverandører og håndværkere. Hvis du ved, hvordan du gerne vil have det, men ikke lige ved hvordan du får det lavet, så er han den rette mand, er Signe og Christian enige om.

Trampolin frem for porcelæn
Familien på Frederiksberg elsker også deres naturlige have.

- Når græsset er slået, synes vi den ligner en million. Jeg holder meget af blomster og har selv plantet roser, rododendron og tulipaner, men det skal jo luges og vedligeholdes, og det er vi ikke så gode til, siger Signe, der har anlagt det praktiske syn, at også ukrudtsblomster er smukke.

- Gyngerne i haven er børnene blevet for store til, men når vi har mindre børn på besøg, bruges de meget. Ellers er de ren dekoration. Trampolinen var en fødselsdagsgave fra mine forældre, da jeg fyldte 40, og selv kunne vælge mellem kongeligt porcelæn og den, siger Signe.

Familiens bedste tips er at være tro mod sin egen stil
- Det er let at blive fristet af folks ideer og nye fede produkter på markedet, som man egentlig ikke har brug for eller rigtigt synes om.