Brevkasse
Foto: Getty Images Jeg er blevet behandlet uretfærdigt af min andelsforening, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Andelsforeningen straffer mig, fordi jeg er for gammel

Jeg meldte afbud til fællesoprydning i gården, da jeg lider af svær gigt samt skader i ryggen. Nu har jeg modtaget en bøde for manglende deltagelse, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at blive behandlet uretfærdigt

For fire år siden købte jeg en andelsbolig. I alle årene har jeg hjulpet med at holde gården samt hjulpet til med at ordne diverse andre ting, der er at se til i sådan en ejendom. F.eks. da vi skulle have altaner, hvor jeg også hjalp til med at rydde gården, også selvom jeg ikke selv skulle have altan, fordi jeg bor i stuen. Arbejdet var hårdt og voldsomt støjende og beskidt. To dage efter arbejdets ophør blev vi af andelsforeningens formand, en ganske ung mand, beordret ud til lørdags oprydning i gården klokken ti. Jeg magtede det ikke, fordi jeg havde voldsomme smerter. Jeg er 80 år gammel og invalidepensionist. Jeg har fibromyalgi, svær gigt med deforme hænder samt skader i ryggen. Jeg gav derfor besked til formanden om, at jeg ikke kunne deltage den pågældende dag.

LÆS OGSÅ: Jeg frygter at miste mine børnebørn

Nu har jeg så modtaget en bøde på 750 kroner for manglende deltagelse. Jeg har skrevet til formanden, men ikke modtaget noget svar. Jeg har også talt med mine venner om det. De mener, at jeg er blevet behandlet sjofelt og uretfærdigt. Det hjælper mig jo ikke. Så hvad mener du jeg kan/skal gøre?

Vibeke Dorph om at lægge vreden fra sig

Hvor blev jeg harm, da jeg læste din mail. For selvfølgeligt er det fuldstændig i orden, at du grundet din alder og dine alvorlige lidelser melder afbud til fællesoprydning i jeres gård. Især taget i betragtning, at du så mange gange tidligere har stillet op og hjulpet til – også da det handlede om nogle altaner, som du ikke selv får gavn af. Nu ved jeg af erfaring, at konflikter ikke løses ved, at man puster til ilden, som jeg gør det her, så lad os starte med at lægge vores vrede langt væk og i stedet gå ud fra, at der er tale om en stor misforståelse.

Jeg har selv boet i en andelsboligforening, jeg kender godt til irritationen over, at ellers raske og rørlige beboere ikke gider give en hånd med de fælles arbejdsopgaver, der løbende er i sådan en ejendom. Det er sikkert også grunden til, at din og mange andre andelsboligforeninger har indført den slags sanktioner for manglende deltagelse. Men jeg kan kun forestille mig, at der er tale om en fejl, når de sender en sådan bøde til en 80-årig kvinde, der har meldt afbud i forvejen og tilmed altid har været villig til at give en hånd med.

LÆS OGSÅ: Jeg er træt af altid at skulle være noget for andre

Af den grund synes jeg, at du skal skynde dig at rette personlig henvendelse til formanden og forklare ham det, du skriver til mig her. Skulle han mod forventning ikke vise sig lydhør så skriv til hele bestyrelsen og gør dem situationen klar. Er de bare nogenlunde anstændige mennesker, så vil de selvfølgeligt glemme alt om den bøde og stikke dig en velfortjent undskyldning.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Livsstil og Sygdom