Han gør det forbi, når jeg vil tale om vores problemer
Foto: Getty Images Min kæreste stopper vores forhold, når jeg vil tale om vores problemer, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Han gør det forbi, når jeg vil tale om vores problemer

Min kæreste igennem nogle år, trækker "stopkortet", når jeg prøver at tale om vores problemer, for at så komme tilbage nogle måneder senere, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om kæreste, som ikke vil tale om problemer 

Jeg har i nogle år været kæreste med en mand. Han er 56, mens jeg er 48. Vi bor ikke sammen, da vi har hvert vores hus, og jeg har hjemmeboende børn. Vi har begge haft det fint med at leve på den måde.  

Vi har desværre haft nogle udfordringer i vores forhold. Problemerne opstår, når jeg giver udtryk for, at der er noget, jeg savner. Det kan være fysisk berøring, kærlige ord, mere samvær, og at han ville deltage i ting med mig og min familie i stedet for at sige, at han ikke har tid og lyst, som han gør det nu. Jeg har derimod altid deltaget, når vi har været inviteret til noget i hans familie. 

LÆS OGSÅ: Min kæreste nægter at hjælpe til derhjemme

Når jeg igennem årene har nævnt for min kæreste, at jeg savner mere nærhed, intimitet og engagement, så vælger han hver gang at smide ”stopkortet” og slutte vores forhold med en begrundelse om, at han ikke rigtig har følelser for mig, og at vi er for forskellige. Det kan han finde på at sige, selvom han lige har sagt, at han elsker mig. Jeg forstår det ikke, men det har gentaget sig flere gange: Jeg vil løse problemerne, men han smutter for så at dukke op igen nogle måneder senere. 

Jeg ved godt, at du ikke kan fortælle mig, hvad han føler, men jeg forstår ikke, at han ikke kan eller vil tale om problemerne, men i stedet hver gang gør det forbi med mig, hvilket han nu har gjort igen. Er det et mønster, han har? 

Vibeke Dorph råder til at holde fast i, at forholdet er slut 

Den adfærd, din kæreste lægger for dagen, har han tilfælles med rigtig mange andre mænd (og sikkert også kvinder). Han er typen, der helt sikkert er sød, charmerende og et frisk pust i dit liv, men han er også en mand, der altid har hånden fast hvilende på dørhåndtaget. For begynder du at stille krav til ham, så er han klar til at smutte. Der er altid en god forklaring på, at en mand som din kæreste opfører sig, som han gør. Ganske ofte skyldes det et svigt i fortiden. Under alle omstændigheder har han lært at holde rigtig godt fast i sig selv, og han er panisk angst for at nogen skal kræve eller forvente noget af ham, for det ser han som det ultimative kontroltab. 

En mand som din kæreste kan være pirrende at være sammen med, fordi man aldrig rigtig ved, hvor man har ham, så der går aldrig grå hverdag i den. Men på den lange bane er de umulige at leve sammen med. For et forhold lever og udvikler sig kun, hvis begge parter er villige til at tale åbent om tingene og ændre på dem. Det vil – eller kan – din kæreste ikke. 

LÆS OGSÅ: Jeg frygter hele tiden, at min kæreste vil forlade mig

Nu lyder du selv til at være en fornuftig og følsom kvinde, og du er derfor ikke tjent med at leve i et forhold, hvor udtryk for følelser og savn er lig med et brud. Så med mindre det er din drøm at blive følelsesmæssigt slidt ned til sokkeholderne, så vil mit råd til dig være, at du denne gang holder fast i, at jeres forhold er slut. Der findes nemlig masser af søde og sunde mænd, der evner at leve i et kærlighedsforhold. Så brug hellere din tid og dine kræfter på at finde dig en kæreste, der vil dig og jeres forhold i stedet for at spilde tiden på en mand, der løser alle sine følelsesmæssige problemer ved at smutte.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Kærlighed og Parforhold