Vibeke Dorph Brevkasse Hans ekskone saboterer vores forhold

Foto: Getty Images Jeg overvejer at smide håndklædet i ringen, selv om vi skal giftes til sommer, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Hans ekskone saboterer vores forhold

Min mands ekskone blander sig i alt, vi laver, hun overholder ikke de fastlagte aftaler, og min mand og hans mor er de eneste, der køber tøj til datteren. Jeg har snart fået nok af ekskonen, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om problemer skabt af ekskone

Vi er en stor sammenbragt familie på seks. Jeg har to børn fra et tidligere forhold, mens min kæreste har en datter fra sit tidligere ægteskab, og sammen har vi et barn. Vi nyder at være hjemme at hygge os, gå tur og lave sjov. Men ret tit går det galt. Problemet er nemlig, at min kæreste har en ekskone, moren til hans barn, og hun har det med at blande sig i alt, hvad vi laver. Hun overholder heller ikke de aftaler, min kæreste laver med hende, og datteren er flyttet og har skiftet skole fire gange inde for de seneste fire år. Det er også min mand og hans mor, der må købe tøj til datteren, fordi min mands eks stort set aldrig bruger penge på pigen.

LÆS OGSÅ: Min kæreste vil ikke erkende, at han har et problem

Når min mand og jeg snakker om hans eks, så bliver vi tit uvenner og sure på hinanden. Jeg synes nemlig, at min kæreste holder hånden over hende, mens han siger, at han kun gør det for sin datters skyld. Jeg har så tit lyst til at smide håndklæde i ringen, for problemerne med hans ekskone fylder rigtig meget. Omvendt, så elsker jeg min kæreste, og vi står for at skulle giftes til sommer. Lige nu frygter jeg dog, at vi ender med at gå fra hinanden, for det her fylder alt for meget.

Vibeke Dorph råder til at flytte fokus

Når man bor sammen i en sammenbragt familie, så er det vigtigt at søge løsninger på de problemer, som automatisk vil dukke op, i stedet for at blæse dem unødigt op. Og undskyld mig, her synes jeg, at din kommende mand gør sit bedste for at løse udfordringerne med sin ekskone, mens du fokuserer for meget på dem. For jo, din mands ekskone lyder da helt sikkert som en udfordring og desværre også lidt som en, der ikke har noget imod at være det. Alt det ved din kæreste sikkert mere om fra deres tidligere liv sammen, og det kan være derfor, at han har valgt en i mine øjne ret så diplomatisk tilgang til hende. Han ved sikkert, at det ikke nytter noget at gå ind i en konflikt med hende, og han lader være med det for sin datters skyld, der da også i den grad lyder til at trænge til en masse ro og tryghed i sit lille liv.

LÆS OGSÅ: Corona har smadret vores forhold

Var jeg dig, så ville jeg derfor vende fokus væk fra din kommende mands ekskone og hendes intrigante opførsel. For bliver du ved med at hidse dig op over hende, så belønner du hende rent faktisk bare, alt imens din stakkels kæreste kommer endnu mere i klemme. Vil du derfor være ham en god livskammerat og en god stedmor for hans datter, så lader du helt ham om at håndtere sin ekskone, alt imens du i stedet bruger dine gode kræfter på at skabe et hyggeligt og varmt hjem for jer alle.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Skilsmisse