jaloux kæreste

Foto: Getty Images Jeg har afsluttet et forhold med en kvinde, fordi hun er sygeligt jaloux. Jeg elsker hende dog stadig, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kærestes jalousi har smadret vores forhold

Jeg har afsluttet et forhold med en kvinde, fordi hun er sygeligt jaloux. Det gik så vidt, at hun ikke ville lade mig tage ud og handle alene, fordi hun mistænkte mig for at være sammen med andre kvinder. Jeg elsker hende dog stadig og jeg er dybt ulykkelig efter bruddet, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om sygelig jalousi

Jeg er en mand på 53 år, der lige nu døjer med en enorm kærestesorg. For tre år siden flyttede jeg fra Jylland til Sydsjælland på grund af en kæreste, jeg havde mødt. Jeg forlod venner, familie og hele det liv, jeg indtil da havde haft i den by, jeg kommer fra for hendes skyld. På det tidspunkt vidste jeg ikke, hvor jaloux min nye kæreste er. Indtil jeg flyttede over til hende, havde vi det godt, og hun virkede normal. Problemerne startede, da vi først flyttede sammen, for der blev hun kort sagt sygelig jaloux. Hun begyndte at mistænke mig for at ville være sammen med andre kvinder. Derfor lod hun mig ikke tage ud og handle alene. Jeg kunne heller ikke se tv i fred, uden hun kommenterede det, hvis der var kvinder med. Selv hendes egen mor, synes hun, at jeg spillede op til.

LÆS OGSÅ: Skal jeg gå tilbage til min ekskæreste?

Det endte i store skænderier. I forvejen kendte jeg jo ikke ret mange mennesker, fordi jeg var flyttet, det blev ikke lettere af, at hun forsøgte at isolere mig fra andre. Jeg endte med at rejse hjem, men jeg savnede hende, og vi blev genforenede. For at få lov til at se andre mennesker, begyndte jeg at tage ud at fiske eller mødes med folk, når hun var på arbejde, hvilket hun så selvfølgelig opdagede. Til sidst var hendes humørsvingninger og jalousi så omfattende, at jeg måtte flytte for mig selv – dog kun et par kilometer fra hende. Jeg gjorde hende klart, at jeg ikke ønskede at afslutte vores forhold, og at jeg elskede hende. Siden da har hun ikke svaret en eneste gang på mine beskeder og opringninger, hun har fuldstændig slettet mig fra sit liv. Jeg er dybt ulykkelig og håber, at du har et råd til mig.

Vibeke Dorph råder til at søge kærligheden et andet sted

Hvis du ikke kan se tv eller tale med din kærestes mor uden at vække din kærestes jalousi, så vidner det om, at hun er så voldsomt styret af sin jalousi, at hun vil få brug for professionel hjælp til at få bugt med den. Problemet er så, at din kæreste på ingen måde udviser tegn på selvindsigt og dermed viljen til at blive hjulpet. Hun anklager og bebrejder dig eller lukker som nu helt af for dig. På intet tidspunkt vender hun blikket mod problemernes arnested, nemlig mod hende selv. Så længe hun nægter at gøre det, så vil hun kun fortsætte sin destruktive adfærd, og det kan hverken du eller andre lave om på. Jeg synes også, at det fremgår meget klart af din her forkortede mail, at hun har haft det usunde adfærdsmønster rigtig længe. Det er således blevet hendes måde at kontrollere sit eget liv på og styre og manipulere de mennesker, der kommer tæt på hende. Jeg er bange for, at det er en adfærd, som hun ikke har tænkt sig at lave om på, for havde hun det, så var det sket før. Jeg er ikke i tvivl om, at din veninde lider, og at hendes adfærd har rod i traumatiske oplevelser. Jeg er bare også ret sikker på, at det er en måde at være i verden på, som hun ikke kommer til at lave om på.

LÆS OGSÅ: Min kæreste vil ikke fortælle, hvem der sladrer om mig

Mit råd til dig er derfor, at du opgiver at forsøge på at hjælpe hende, for du vil kun drukne ved at blive ved. Var jeg dig, ville jeg få afsluttet forholdet helt. Overvej at tage hjem hvor du har familie og venner, der vil dig det godt. Din sorg og følelse af at noget stort er gået i stykker, skal du ikke kun være ked af. Det vidner om, at du er et ægte menneske med rigtige følelser, og at du savner kærlighed i dit liv. Den længsel skal du da bare hold fast i, men du skal søge kærligheden hos en kvinde, der er mere helstøbt og sund, end hende du er løbet ind i her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Jalousi og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg