Jeg er blevet forelsket i min bedste veninde

Foto: Getty Images Jeg er bange for at fortælle min bedste veninde, at jeg har fået følelser for hende, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er blevet forelsket i min bedste veninde

Jeg er en mand i 20'erne, som netop har fundet ud af, at jeg har følelser for min bedste veninde, som har gjort det forbi med sin kæreste. Jeg er bange for at ødelægge vores venskab, hvis jeg fortæller hende, hvordan jeg har det, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om forelskelse i bedste veninde

Jeg er en ung mand i begyndelsen af 20’erne, der over de seneste på måneder har opdaget, at jeg lige så stille har fået flere og flere følelser for min bedste veninde, der fornyelig gjorde det fornyelig forbi med sin kæreste. 

Min veninde og jeg er sammen næsten hver dag, hvor vi laver mad, ser film og hjælper hinanden med stort og småt. Vi taler altid om vores hverdag, vores problemer og støtter op om hinanden, når der er brug for det. Jeg har flere gange oplevet, at vi har siddet i sofaen tæt op ad hinanden og kigget hinanden dybt i øjnene og bare begyndt at smile til hinanden. Jeg er nu lidt splittet over, om jeg skal fortælle min veninde, hvordan jeg har det med hende, eller om det vil komme til at ødelægge vores venskab, hvilket jeg frygter. 

LÆS OGSÅ: "Vi var kærester i to år og tre måneder, og så ville han ikke mere"

Jeg har en forestilling om, at hvis det skulle gøres, så ville jeg invitere hende ud og gå en tur og så tage mig sammen til at få lagt alle mine følelser for hende på bordet. Her vil jeg også sørge for at sige, at jeg under ingen omstændigheder ønsker, at det her skal ødelægge vores venskab, hvis nu hun ikke er interesseret. Hvad synes du?  

Vibeke Dorph råder til at spørge hende ligeud

Nu kan jeg jo af gode grunde ikke fortælle dig, om din veninde er interesseret i dig på et mere end blot venskabeligt plan, men noget kunne da godt atyde på det. Der er dog kun en måde, du kan få det opklaret på, og det er ved at spørge hende ligeud. Her skal du huske på, at er man rigtig modig, så er man samtidig også nervøs og bange. Derfor, melder de følelser sig undervejs, så tag dem ikke så tungt, men lad dem være der, for så falder de til ro. 

LÆS OGSÅ: Anders Agger: Denne ting har kvinderne i mit liv lært mig om kærlighed

Jeg synes, at dit forslag om at gå en tur lyder glimrende. For når man går, så flyder samtalen bedre, og man slipper også for at skulle have konstant øjenkontakt, hvilket i sig selv kan være ganske angstprovokerende i en sådan situation. Sig så tingene klart og ligeud, men sørg også for at understrege, at er din veninde ikke interesseret i mere end et venskab, så betyder venskabet så meget for dig, at du sagtens kan leve med det. Det kan godt være, at det i situationen ikke helt vil føles sådan, men bare rolig, det er sandt, at tiden læger alle sår, så det det vil også ske for dig. Så galt tror jeg nu ikke, at det kommer til at gå, så se at få det sagt.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Kærlighed