Jeg er blevet forelsket i min gifte ungdomskæreste

Foto: Getty Images Efter 25 år er jeg har min ungdomskæreste kontaktet mig, og det føles så rigtigt, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er blevet forelsket i min gifte ungdomskæreste

Efter 25 år er jeg nu blevet kontaktet af min ungdomskæreste, men jeg ved ikke, om jeg tør satse på forholdet. Jeg har været gift, men er blevet skilt. Han er gift nu, og vi har begge børn, som næsten er voksne. Han fortæller, at han aldrig har glemt mig, og når vi mødes, virker det bare så rigtigt for os begge, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om forelskelse i ungdomskæreste

Jeg skriver til dig, fordi jeg er blevet forelsket i min ungdomskæreste. Det er 25 år siden, jeg sidst har haft kontakt med ham. Jeg har siden været gift og er blevet skilt og har børn, der i dag er næsten voksne. 

Jeg har i løbet af årene tænkt meget på min gamle kæreste, for jeg var virkelig meget forelsket i ham dengang, men vi var unge, og han var ikke særlig voksen og ret så umoden. Vores forhold nåede dog at vare i hele seks år. 

LÆS OGSÅ: Jeg er blevet forelsket i min bedste veninde

Nu har min gamle kæreste så taget kontakt til mig, og jeg blev virkelig glad for at høre fra ham. Han er gift og har børn, der er jævnaldrende med mine, men han siger nu, at han aldrig har glemt mig, og at han er ked af, at det sluttede dengang. 

Vi har mødtes flere gange siden, og det virker bare så rigtigt for os begge to. Så tør jeg satse på, det bliver os igen, eller tror du, at jeg ender med at stå såret tilbage? 

Vibeke Dorph råder til at være ærlig omkring følelserne

Ligegyldigt hvor charmerende og sød din nye partner måtte være, så fortæller det som udgangspunkt ikke noget særlig godt om et menneske, når denne indlader sig i et nyt forhold, selvom han eller hun stadigvæk er i et andet. For det vidner i mine øjne om en manglende medmenneskelig respekt for den partner, man er utro. En manglende respekt, der i dit tilfælde kan ramme dig, den dag der går lidt for meget grå hverdag i jeres forhold.

LÆS OGSÅ: Jeg har lyst til en yngre mand

Det spiller naturligvis ind, at du og din ven er gamle kærester, der har tænkt på hinanden siden jeres brud for mange år siden. Det er da også en lille smule romantisk, men det kan hurtigt ende som det stik modsatte for dig, hvis din nye ven forhaler tingene og begynder at komme med lamme undskyldninger for, hvorfor han ikke får brudt med sin kone. Derfor er mit råd til dig, at du fortæller din ven om dine varme følelser for ham og også, at du er mere end villig til at investere i jeres forhold. Men tilføj så, at det forhold først har gang på jorden, den dag han er ude af sit ægteskab. Kort sagt, træk dig fra ham og tving ham til at træffe et valg og lad være med at have kontakt med ham, før han har truffet dette valg. På den måde får du vished for, at han vitterligt vil dig og ikke bare kynisk ser dig som en kvinde, han kan hygge sig med ved siden af det ægteskab, som han i øvrigt ikke har tænkt sig at bryde ud af.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Kærlighed