Jeg er blevet lun på en anden mand

Foto: Getty Images Jeg kan ikke lade være med at tænke på min kollega, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er blevet lun på en anden mand

Min kæreste og jeg har været sammen i 10 år, men vores forhold har altid være præget af uenigheder og til tider voldsomme skænderier. Nu står jeg i en situation, hvor min kollega pludselig er meget interessant, og han giver mig sug i maven, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om sød kollega

Jeg skriver til dig, fordi jeg har en udfordring i min hverdag, som jeg har svært ved at dele med andre. Jeg er 30 år gammel og har været sammen med min kæreste i 10 år. Sammen har vi en søn på tre år. Vores forhold har altid været præget af uenigheder og til tider også voldsomme skænderier. Men jeg elsker ham, han er min bedste ven og trygge base.

Nu er jeg havnet i en situation hvor jeg bliver i tvivl om, hvad jeg gerne vil. På den ene side drømmer jeg om hus, bryllup og et barn mere med min kæreste. På den anden side er jeg pludselig begyndt at tænke på min otte år ældre mandlige kollega!

LÆS OGSÅ: Tør jeg fortælle min voldelige ekskæreste om min nye ven?

Når jeg arbejder sammen med ham, kan jeg opleve et sug i maven, når han kigger på mig. Han er sød til at spørge ind til mig og vildt charmerende. Der har intet foregået imellem os, ud over at vi har arbejdet sammen på almindelig vis. Jeg har tit tænkt, at jeg ikke vil gøre noget ved det, hvis min kollega ikke gør det, fordi jeg jo elsker min kæreste. Samtidig kan jeg tage mig selv i at blive skuffet over, at min kollega ikke tager første skridt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at skille drøm fra virkelighed

Der er intet forkert i at flirte med andre og på den måde få drysset lidt englestøv ud over tilværelsen. Det er kun sundt, fordi det er med til at holde os følelsesmæssigt i form. Der, hvor du skal passe på, er, hvis du kommer til at tro for meget på dine dagdrømme og derfor forsøger at gøre dem til virkelighed. Det ender nemlig oftest galt.

For drøm og virkelighed er to vidt forskellige ting. Prøv blot at forestille dig ham din charmerende kollega hjemme i dit eget køkken en regnfuld tirsdag aften i ulvetimen med din trætte og pirrelige lille dreng. Ville det være særlig romantisk? Næ, egentlig ikke, hvis du tænker dig om. Det ville kun gøre din tilværelse mere bøvlet, for dels kender du egentlig ikke manden, dels er han ikke biologisk far til din lille søn og vil ikke føle det samme ansvar og omsorg for ham.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig udstødt af mine søstre

Lad derfor være med at plage dig selv med dårlig samvittighed over dine dagdrømmerier, men vær opmærksom på, at de netop kun er det. Se dem i stedet som et tegn på, at du måske savner mere lidenskab i dit eget forhold.

Et forhold, der lige nu er under pres, fordi du og din kæreste har en hverdag, der skal køre, og et lille barn, der skal passes. For at alt det skal glide lettere, så sørg for, at du og din kæreste får noget alenetid sammen, hvor I kan give jeres forhold en tiltrængt vitaminindsprøjtning. Her kan du så også få lejlighed til at overføre nogle af alle de dejlige dagdrømme, du har om din kollega, til din kæreste i stedet.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Kærlighed