Jeg har så dårlig samvittighed over mit sidespring
Foto: Getty Images Jeg har været sammen med en noget ældre mand, og jeg ved ikke, om jeg skal sige det til min kæreste, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg har så dårlig samvittighed over mit sidespring

Til en fest kom jeg til at være sammen med en anden, selv om jeg har en dejlig kæreste. Jeg er så ked af det, og jeg har dårlig samvittighed, men jeg ved ikke, om jeg skal fortælle det til min kæreste, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om sidespring til en fest  

Jeg er en ung kvinde, der i det seneste år har været sammen med min jævnaldrende kæreste, som jeg elsker højt. Vi er meget lykkelige sammen, og vi står foran at skulle flytte sammen om ganske kort tid. Min kæreste og jeg betror og støtter hinanden i alt, og jeg hjælper ham, ligesom han altid er villig til at være der for mig. 

Alt burde således være godt, men jeg har desværre lige begået et forfærdeligt fejltrin. Jeg var til en fest, hvor jeg mødte en ældre mand, som jeg endte med at være sammen med. Jeg fortrød det, og jeg er så ked af det nu. 

LÆS OGSÅ: Jeg kan ikke lægge min mands hemmelige flirt bag mig

Det er lige sket, og jeg græder mine øjne ud, jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. Jeg ved ikke, hvad jeg skal stille op. Jeg elsker jo kun min kæreste, og jeg græder, hver gang jeg tænker på, at jeg har opført mig så forfærdeligt.

Jeg ved, at min kæreste vil blive sønderknust, hvis han får det at vide. Det betød som sagt ingenting for mig. Jeg var til fest, og jeg fik for meget at drikke. Hvad gør jeg? Hvordan kan jeg tilgive mig selv for det her? Skal jeg betro mig til min kæreste? 

Vibeke Dorph råder til at holde historien for sig selv

Din dårlige samvittighed kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Forhåbentlig går den over af sig selv. Se den indtil da som et tegn på, at du netop er et samvittighedsfuldt og ordentligt menneske, der har et ønske om at gøre det rigtige, men som nu er kommet til at begå en fejl, hvilket er såre menneskeligt. Havde du ikke dårlig samvittighed, så var der først grund til bekymring. 

LÆS OGSÅ: Min kæreste har åbenbart fundet en anden

Nu skriver du, at du elsker din kæreste og absolut ingen følelser har for den mand, du har været sammen med. Derfor vil jeg også råde dig til at holde historien helt for dig selv. Din handling bliver ikke bedre eller mere rigtig af, at du betror dig til din kæreste, tværtimod vil du kun skabe unødvendig sorg og uro hos ham. Det vil være synd for ham og spild af gode kræfter, for du føler jo ingenting for den anden mand. Så lad ham endelig ikke få nogen plads i dit forhold overhovedet, for der har han jo ingenting at gøre. Tiden læger alle sår, det er ikke altid sandt, men det gælder helt sikkert din dårlige samvittighed. Så bær den, men bær den alene, så skal du se, at dit fejltrin inden længe ikke fylder mere end det bør – nemlig absolut ingenting.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Kærlighed