Jeg kan ikke glemme min gamle kæreste Vibeke Dorphs brevkasse

Foto: Getty Images Jeg kan ikke få min tidligere kæreste ud af hovedet, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg kan ikke glemme min gamle kæreste

For nogle år siden mødte jeg en sød kvinde. Det var desværre en turbulent tid, så vores forhold sluttede, men jeg kan ikke få hende ud af hovedet, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om tidligere kæreste, der spøger

Jeg er en ældre enkemand, der mødte en sød kvinde for tre år siden. Jeg blev meget glad for hende, men desværre var jeg også på daværende tidspunkt alvorligt syg med kræft. Da jeg blev syg, havde vores forhold udviklet sig, og vi var vel i bund og grund blevet kærester.

LÆS OGSÅ: Jeg har lyst til at bryde med min aggressive bror

Desværre var det for mig en meget turbulent tid, hvor jeg tumlede med meget. Derfor blev jeg også nødt til at fortælle min kæreste, at jeg havde brug for at få styr på mine følelser, før vi gik videre. Her svarede min kæreste, at hun bestemt ikke havde lyst til at være en belastning for mig, så det endte med, at vi brød med hinanden.

Det har jeg fortrudt, for jeg er stadigvæk dybt forelsket i hende. Jeg har siden forsøgt at date en anden kvinde, men det gik ikke, for jeg kunne simpelthen ikke glemme min tidligere kæreste. Vi har stadigvæk en smule kontakt med hinanden, og jeg har det svært over, at hun ikke er i mit liv. Kan du hjælpe mig med et råd?

Vibeke Dorph råder til at tage kontakt

Hvis du ikke kan slå din veninde ud af hovedet, er der da ikke andet for, end at du kontakter hende og finder ud af, om hun også synes, at det skal være jer to igen. Her ville jeg gå direkte, men også lidt diskret til værks.

Inviter hende ud på en gå- eller køretur i det smukke forår, og/eller spørg hende, om I ikke skal spise en frokost eller middag sammen. Gør så stille og roligt kur til hende, og se, hvad der sker.

LÆS OGSÅ: Min kæreste pakkede sine ting og forsvandt

Kort sagt, kast dig ud i det. Enten bliver din tidligere veninde glad og lykkelig, og så er alt jo godt. Skulle hun mod forventning ikke have lyst til at genoptage jeres kæresteskab, jamen, så har du været modig og stået op for dig selv, hvilket altid er godt for selvværdet.

Og selvom du nok vil hænge lidt med hovedet i et stykke tid, hvis hun afviser dig, så skal du nok komme dig og finde overskuddet til at møde en anden sød kvinde, som du kan få lov til at opleve kærligheden sammen med.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Kærlighed og Brevkasse

610x200_woordy_knap2.jpeg