Brevkasse Vibeke Dorph Jeg kan ikke slippe min ven og elsker

Foto: Getty Images Jeg mødte en dejlig mand for et halvt år siden. Vi dater ikke, men vi opfører os som kærester, men nu vil han ændre relationen, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg kan ikke slippe min ven og elsker

For et halvt år siden mødte jeg en dejlig mand, og vi begyndte at datede, men så valgte han at stoppe det, fordi han ikke havde følelser for mig. Vi ses stadig. Næsten dagligt. Og vi opfører os som kærester, nu har han meldt ud, at han vil ændre vores relation og ses mindre, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om relation i ubalance

Jeg mødte en dejlig mand for et halvt år siden, som har rigtig mange af de værdier, jeg søger hos en mand. Vi bor tæt på hinanden, og vi mødtes ret tilfældigt. Til at starte med datede vi officielt, men efter tre uger stoppede han forholdet, og vi aftalte, at vi bare skulle være venner.

Vi har siden set hinanden hver dag. Vi går også i seng sammen, og jeg er desværre faldet for manden. Han lægger ikke skjul på, at han ikke gengælder følelserne, hvilket jeg jo ikke kan lave om på. Jeg kan dog ikke forlige mig med, at han vil være venner med mig og se mig, samtidig med at han ikke vil mere end det. Jeg har også været småjaloux over nogle ting.

LÆS OGSÅ: Min svigerfamilie sviner mig til

Jeg har rigtig svært ved denne afvisning og bliver ofte ked af det. Det er vel i orden, at han ikke gengælder følelserne, men hvorfor har mit indre jeg det så svært ved at acceptere det? Hvorfor bliver jeg ved med at fortælle mig selv, at det nok skal gå, for vi ses jo hver dag, og opfører os næsten som et kærestepar. Nu har han meldt ud, at han gerne vil ændre vores relation og ses mindre, da han føler, at vi skal videre. Det har jeg det også svært med, fordi jeg føler, at jeg mister det, vi trods alt har. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at hanke op i sig selv

Jeg tror, at dit indre jeg forsøger at fortælle dig noget, som din fornuft ikke er i stand til. Nemlig, at det forhold, du lever I, ikke er sundt for dig. Sagen er jo, at det, du og din ven har sammen, ligner en kærlighedsrelation, men ikke er det. For din såkaldte ven deler ikke dine følelser, hvilket han heller ikke tøver med at gøre dig opmærksom på – når han altså har fået det fra dig, som han selv kan bruge.

Når jeg kalder ham for en "såkaldt ven", så er det, fordi jeg ikke synes, at han opfører sig ordentligt. For han ved jo godt, at du er følelsesmæssigt fanget af ham, og at han dermed er dig følelsesmæssig overlegen. Derfor burde han også være den, der tog ansvaret på sig og lod dig være i fred, så der kan komme luft i dit liv og mulighed for, at du kan møde en mand, der vitterligt vil dig. Det ansvar tager han ikke. Tværtimod tager han bare det, han vil have, og udnytter på den måde dig og dine følelser. Det er en ussel opførsel, for hvis man ikke vil et andet menneske, så melder man klart ud og holder sig ellers væk.

LÆS OGSÅ: Min mor hakker på min far

Når din ven ikke kan finde ud af det, så er der ikke andet for, end at du hanker op i dig selv og kommer væk. For der er alligevel ikke en lovende fremtid med en mand, der opfører sig så tarveligt. Så tag en kold tyrker og trøst dig så med, at det faktisk er en utrolig smuk og livsbekræftende måde at udvise kærlighed til sig selv på.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Kærestesorg

610x200_woordy_knap2.jpeg