utroskab

Foto: Getty Images Min kæreste har været mig utro med tre kvinder under min graviditet. Jeg elsker ham stadig, men ved ikke om jeg nogensinde kan tilgive ham, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Kan jeg leve med hans enorme svigt?

Jeg fandt for nyligt ud af, at min kæreste har været mig utro med tre kvinder under min graviditet. Hans forklaring er, at han gik i panik over at skulle være far. Jeg elsker ham stadig, men jeg er bange for aldrig at kunne tilgive ham, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at elske nogen der har svigtet

Jeg er en kvinde i midten af 30’erne med to børn fra et tidligere forhold samt en ny på snart otte måneder. For 14 dage siden fandt jeg ud af, at min kæreste gennem tre år har været sammen med tre kvinder under min graviditet i forbindelse med byture, hvilket har fået min verden til at styrte sammen.

Det var en af hans venner, der afslørede ham, og han er siden gået til bekendelse og kan ikke forklare mig, hvorfor han har gjort det. Hans eneste forklaring er, at han gik i panik over, at han skulle være far, selvom det var ham, der pressede på for, at vi skulle få et barn sammen. Min kærestes og mit forhold har ellers været godt. Vi har købt hus sammen, vi har haft det dejligt sammen, han har været en fantastisk stedfar for mine børn, og jeg har aldrig frygtet, at det her skulle ske. De eneste tegn på, at noget var galt, var, at min kæreste ikke kunne finde ud af at have sex under min graviditet. Derudover har han været meget stille og ked af det, da vores barn kom. Han sagde dengang, at han var overvældet. I dag siger han, at det var den dårlige samvittighed, der har plaget ham.

LÆS OGSÅ: Ødelægger det vores kærlighed, hvis vi sover hver for sig?

Jeg elsker stadigvæk min kæreste, men jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op. Tanken om at skulle stå alene med tre børn er frygtindgydende, så selvom jeg nok burde gå, så kan jeg slet ikke overskue det.
Vi har grædt sammen, og han siger, at han ikke vil leve uden mig. Han er knust, og derfor forstår jeg endnu mindre, hvorfor han har handlet, som han har. Han er lykkelig for vores børn og vores familie, og han vil nu have, at vi skal gå i terapi for at få talt om det hele, og han håber af den vej, at han kan gøre mig tryg igen. Men kan man det? Har vi en fremtid sammen? Vil jeg mon nogensinde kunne glemme? Tilgive vil jeg aldrig kunne, men leve med det, kan jeg det?

Vibeke Dorph om tilgivelse og bitterhed

Nu kender jeg jo ikke din kæreste, så jeg ved jo ikke, om han er en lykkeridder, der bilder sig ind, at han både kan få dig og et barn og så ellers leve livet, som det passer ham. Eller om han vitterligt er gået i en form for panik, da din graviditet blev en realitet. Mænd kan også reagere voldsomt, når de står over for at skulle være forældre, og din kærestes måde at reagerer på har jeg hørt om før.

I din beskrivelse af din kæreste, så lyder han da også til at være en ellers både følsom, omsorgsfuld og kærlig mand. Han har begået en kæmpe fejl, ingen tvivl om det, men er det den kærlige mand og ikke lykkeridderen, du kender og har valgt at få et barn med, så ville jeg give jeres forhold en chance. Gør du det, så er det også vigtigt, at du indser, at han taler sandt, når han siger, at han har handlet i en form for panik og ikke bevidst har forsøgt at snyde dig og gøre dig ondt. Jeg tror også, det er altafgørende, at du når til et punkt, hvor du kan tilgive ham – både for din egen, for hans og for jeres families skyld.

LÆS OGSÅ: Min kærestes jalousi har smadret vores forhold

Bitterhed er vrede, der er frosset til is, men det er stadigvæk vrede, og den eneste måde, vi kan slippe af med vrede på, er ved at give slip på den og tilgive. Det er et stort arbejde, som jeg tror, I vil få brug for professionel hjælp til, så idéen med at gå i parterapi er oplagt. Skulle det alligevel på den lange bane vise sig ikke at gå imellem jer, ja, så ved jeg af egen erfaring, at man har det, som om man bliver kastet ud i mørket, når den slags sker. Men det er kun for en stund, og du lyder altså til at være en kvinde, der nok skal finde ud af at komme helskindet op på land igen, så jeg er sikker på, at det under alle omstændigheder nok skal gå dig og dine godt.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Utroskab

610x200_woordy_dmjpg.jpg