springe ud som par

Foto: Getty Images Min nye kæreste vil gerne offentliggøre vores parforhold, men jeg er slet ikke klar, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er slet ikke klar til at springe ud som par

Jeg er blevet kærester med en gammel ven af min eksmand. Jeg er ikke parat til at fortælle vores venner om vores forhold, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om skilsmisse og nyt forhold

Efter en nogenlunde harmonisk skilsmisse for snart tre år siden, synes jeg efterhånden, at det er lykkedes mig at få en god tilværelse. Jeg har fået plads til at dyrke mine hobbys og har også mødt et par dejlige nye venner, så jeg har det rigtig godt, selvom det i sin tid var min eksmand, der forlod mig.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig presset af min nye kæreste

Nu har jeg dog fået et problem, som måske hører til i luksusafdelingen. Sagen er, at jeg for snart fem måneder siden var på et kursus, hvor en af min eksmands gamle venner også deltog. Her faldt vi i snak, og snart eksploderede følelserne ganske enkelt imellem os. Jeg har altid syntes, at han var en særdeles tiltrækkende mand, men jeg gjorde aldrig noget ved det, fordi vi dengang stadigvæk var i forhold. Det viser sig, at han har haft det på samme måde, så nu har vi fundet sammen og er rent ud sagt smaskforelskede. Dog er vi begge over de 50, så vi forsøger at tage det stille og roligt, og vi har jo også kun kendt hinanden i små fire måneder.

Nu er vi så begge blevet indbudt til den samme fest hos nogle af vores fælles venner. Ingen ved endnu, at vi er blevet et par, og vi kan ikke helt finde ud af, hvordan vi skal håndtere det her. Jeg er den af os, der er mindst parat, når det gælder om at indvie andre i, hvad der foregår, mens min kæreste synes, det er en glimrende anledning til at springe ud som par, og jeg kan mærke, at han bliver ked af det over, at jeg ikke har det helt sådan. Lige nu går jeg faktisk og overvejer at blive helt væk fra festen, for jeg føler slet ikke, at jeg er klar til at stå frem som par foran alle vores fælles venner, men jeg vil heller ikke gøre min kæreste ked af det. Det skal siges, at jeg har et fint forhold til min eksmand og den søde kvinde, som han nu bor sammen med, så det er ikke der, skoen trykker. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph om nyforelskelse og forsigtighed

Mellem linjerne i din mail, fornemmer jeg, at din skilsmisse i sin tid alligevel tog lidt hårdere på dig, end du giver udtryk for her. Nu har du så været dygtig og fået stablet en god og rig tilværelse på benene. Det er jo skønt for dig, og jeg tænker, at du derfor også er blevet rigtig dygtig til at passe godt på dig selv og på det gode liv, du har i dag. Af den grund forstår jeg faktisk godt dit ønske om, at du og din kæreste farer forsigtigt frem. At du ikke har lyst til eller snarere kan overskue at springe ud som par foran alle jeres venner på én gang, er der da overhovedet ikke noget underligt i, og det siger intet om dine eventuelt manglende følelser over for din kæreste.

LÆS OGSÅ: Jeg har ofte svært ved at sige nej

Det siger kun noget om, at du er god til at passe på dig selv, og det du har Jeg tror derfor, at det er vigtigt, at du får forklaret din kæreste, at det her ikke handler om manglende følelser over for ham, det handler om, at du er nyforelsket, og at du har lyst til at nyde din nyforelskelse i ham lidt tid endnu, før der behøver at gå bordplaner og parmiddage i den. I har jo masser af tid, så fint at tage den lidt med ro. Det er synd, hvis en festlig anledning skal forvandles til et retorisk spørgsmål, der handler om, hvorvidt du vil ham eller ej. Så giv din kæreste et stort kys, sig du glæder dig til at feste med ham, men at du vil have lov til at nyde din forelskelse i ham lidt endnu, før resten af verden bliver indviet i den.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold, Skilsmisse og Kærlighed

610x200_woordy_knap2.jpeg