Jeg kan ikke lægge min mands hemmelige flirt bag mig
Foto: Getty Images Min mand gennem 25 år har skrevet med en 10 år yngre kvindelig kollega, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg kan ikke lægge min mands hemmelige flirt bag mig

For to år siden fandt jeg ud af, at min mand gennem 25 år skrev med en 10 år yngre kvindelig kollega. Det gjorde mig enormt ked af det, men min mand var meget uforstående. Det fylder stadigvæk meget for mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om mands hemmelige flirt 

For to år siden opdagede jeg ved et tilfælde, at min mand gennem 25 år skrev med en 10 år yngre kvindelig singlekollega. Vi er begge i slut 50’erne, og min mand skrev med hende, når vi var på ferie, holdt weekend eller var i sommerhus – altså uden for arbejdet. Det var ofte, når vi havde siddet og hygget os med vin og var på vej i seng. Så skrev han f.eks.: ”Hej, hvad laver du”, ”Godnat” eller bare løst og fast om, hvad han selv lavede. Da jeg fortalte ham, hvor chokeret og ked af det, jeg blev over at opdage det, slog han det hen med, at der ikke var noget galt i hans opførsel. Han syntes, at jeg overreagerede. Men jeg blev virkelig knust og chokeret over det, da jeg elsker min mand og troede, at vi var ærlige over for hinanden. Vi ved altid, hvem vi skriver med, og vi har aldrig holdt noget skjult for hinanden. Han nævnte hende aldrig for mig, og er man ikke ude på et skråplan, når man skriver så meget med en anden og holder det skjult for sin partner?  

LÆS OGSÅ: Min kæreste behandler mig som luft

Det ligger to år tilbage, men det fylder stadig meget for mig, og jeg forstår ikke hvorfor! Jeg stoler ikke på min mand mere, jeg vil så gerne komme over det, men ved ikke hvordan? Jeg tænker på det mange gange om dagen, og det er til at blive skør af. De arbejder stadigvæk samme sted, men han skriver ikke med hende mere, siger han, og det tror jeg på. Jeg har tænkt på at forlade ham og bare starte et andet sted uden ham, men er det ikke at overreagerer, når jeg elsker ham? Vi har det godt sammen og elsker hinanden, og min mand var også ked af, at jeg blev så ked af det, men han forstår stadigvæk ikke, hvorfor det ramte mig så dybt. 

Vibeke Dorph råder til at tale om det og rense luften

Når du nu undrer dig over, at oplevelsen stadigvæk fylder så meget her to år efter, så tror jeg i virkeligheden, at det mere handler om din mands ageren end om din. For i stedet for at tage dit chok og din smerte alvorligt og imødekomme dine følelser ved at indrømme sit fejltrin, så forsøgte han at glide af på den ved at sige, at han ikke rigtig kan se, at det var et problem, at han skrev med kvinden. Det er fejt af ham, for på den måde får han pludselig dig gjort til problemet, blot fordi du får et chok og reagerer, ja, som de fleste andre vel ville gøre det. Ovenikøbet fortæller han dig også indirekte, at han åbenbart finder sin opførsel i orden, når han tager så let på det. 

LÆS OGSÅ: Jeg bliver hængt ud på Facebook

Det er ikke bare tarveligt af ham, det er decideret dumt, for netop fordi I aldrig har fået talt historien ærligt igennem, så får den stadigvæk lov til at spøge her to år efter. 

Følelsesmæssig gensidig anerkendelse i et forhold er alfa og omega for, om forholdet er sundt og godt. Det handler derfor ikke særlig meget om, at din mand kom til at skrive med en kvindelig kollega. Det handler mere om, at han anerkender dine reaktioner på det som helt og aldeles rimelige i stedet for fejt at slå sagen hen. Så fortæl din mand, at du har brug for, at I får renset luften en gang for alle, men lov ham så også, at når det er gjort, så lægger du historien bag dig, og det gør du så. For jeres ægteskab lyder alt for godt til, at det skal have lov til at blive ødelagt af en så dybest set ubetydelig episode.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Livsstil