Kan jeg tillade mig at opsøge min tidligere elsker?
Foto: Getty Images Jeg ved ikke, om jeg kan opsøge min tidligere elsker igen, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Kan jeg tillade mig at opsøge min tidligere elsker?

Jeg er 44 år, og jeg blev skilt for otte år siden, hvor jeg begyndte at skrive med en ydre fyr, og vi indledte et seksuelt forhold. Vi er begge gift nu, men jeg ved ikke, om jeg skal besøge ham en sidste gang, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at opsøge en tidligere elsker

Jeg er en kvinde på 44 år, mor til to teenagepiger. Da jeg blev skilt for otte år siden, kom jeg via nettet til at skrive med en ni år yngre fyr, der tog mig med storm. Vi havde gode samtaler og indledte et seksuelt forhold, men vi var egentlig aldrig kærester. Der er og var meget ved ham, som jeg elskede og var fascineret af, men også ting, der ikke fungerede for mig. 

LÆS OGSÅ: Tør jeg satse på min unge elsker?

Jeg er på nuværende tidspunkt i fast forhold på andet år med en mand, som jeg virkelig elsker højt og kan se en fremtid med. Alligevel dukker disse følelser af spænding op i mig, når mit gamle bekendtskab kontakter mig på nettet. Han er for et par år siden selv blevet gift og har bosat sig i den anden ende af landet. Han spørger tit, om jeg kunne forestille mig, at vi var gift, og jeg har lyst til at sige ja, for jeg tror, vi ville have det fantastisk sammen. På den anden side så kender vi faktisk kun hinanden overfladisk, for vores forhold var jo mest baseret på det seksuelle og intime, hvor vi til gengæld havde det fantastisk.  

Lige nu er jeg derfor ret fortvivlet, for jeg vil ikke vælge min dejlige kæreste fra. Han forguder mig, og det er gengældt. Men jeg er stadigvæk tiltrukket af den anden fyr, som gør noget fantastisk ved mig. Kan man være forelsket i to på samme tid? Og kan jeg tillade mig bare en sidste gang at rejse ned og være sammen med min unge elsker uden at føle mig utro?

Vibeke Dorph råder til at droppe det

Jeg tror da godt, at man kan være forelsket eller seksuelt tiltrukket af to mænd på én gang, men jeg tror ikke på, at man kan grundelske to mennesker samtidigt. For rigtig kærlighed kræver tillid, fokus og et dybt følelsesmæssigt engagement. Det lader sig ikke rigtig gøre, hvis der er flere på banen på samme tid. I dit tilfælde tænker jeg da også, at dine følelser for de to mænd er helt forskellige. Den ene er ham, du elsker og deler din dagligdag med. Når det handler om din unge flamme, så er der mere tale om en fascination og seksuel tiltrækning, der kun pirres af, at et forhold mellem jer er lovlig utopisk. For I ses jo aldrig, aldersforskellen er imellem jer er stor, I er begge afsat til anden side, og I bor i hver jeres ende af landet. Jeg tror, at du dybest set godt ved alle disse ting, men at netop fordi, et egentlig forhold er umuligt, så kommer han kun til at fremstå endnu mere attråværdig.

LÆS OGSÅ: Jeg er blevet forelsket i min gifte ungdomskæreste

Nu skriver du, at du er rigtig glad for din kæreste. Er du det, så synes jeg, at du skal droppe alle praktiske planer om at opsøge din tidligere flamme. Du vil gøre din kæreste ondt, og du vil også gøre dig selv ondt, for ved at være ham utro, så bringer du løgn, svigt og en - forhåbentligvis - dårlig samvittighed ind i jeres forhold. Alt sammen ting, der kun vil være med til at bryde tilliden imellem. Så drop dog det og se i stedet din tidligere flamme som det, han rent faktisk er lige nu; En digital flirt uden jordforbindelse til virkeligheden. Og få så smækket computeren i og koncentrer dig i stedet om din kæreste og al den kærlighed, du er så heldig at have med ham.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Parforhold