utroskab
Foto: Getty Images Jeg står med en viden, jeg hellere end gerne ville have været foruden, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min dejlige brors kone har en affære - skal jeg sige noget?

Min svigerinde har en affære med en af mine bekendte, og jeg kan ikke holde ud at bære på min viden alene, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at stå alene med en ubehagelig viden

For lidt over en uge siden var der en pålidelig bekendt her i byen, der fortalte mig, at min dejlige brors kone har en affære med en navngiven person. Den person er en af mine gode bekendte, så lige nu står jeg med en viden, jeg hellere end gerne ville have været foruden. En viden, som jeg endnu ikke har fået bekræftet fra nogen af de tre implicerede.

Jeg føler mig lige nu mest som en saltstøtte, der ikke kan eller tør røre sig, for hvem af dem skal jeg gå til? Min bror, fordi han er min familie, og fordi jeg holder meget af ham? Min svigerinde, fordi det er hende, det handler om eller min bekendt, der i øvrigt selv er gift?

LÆS OGSÅ: Jeg savner sex i mit ægteskab

Problemet er jo, at hvis jeg siger noget til nogen af dem, så vil det hurtigt blive bragt videre, og det hele vil eksplodere. Jeg holder af dem alle tre, så det er vitterligt ikke nogen rar situation at stå i. Jeg har spurgt to andre venner (udenbys for en sikkerheds skyld) til råds, og de mener, at jeg skal tie og holde min viden for mig selv, men det ved jeg ikke, om jeg kan holde til, for er det egentlig ikke tarveligt over for min bror? Hvad tænker du? Jeg vil kun alle det bedste.

Vibeke Dorph om at handle og bevare roen

Det er godt nok noget af en klemme, din bekendt har bragt dig i, men nu er skaden så sket, og hvad gør du? Jeg har selv stået i en situation, der minder om den, du står i, og det var ulideligt at se til, hvordan den forrådte part, som også var en god ven, gik rundt og til sidst næsten var den eneste, der ikke vidste noget om, hvad der foregik. Jeg handlede ikke dengang, og det har jeg nok fortrudt, for da affæren kom for en dag, så fandt min gamle ven jo også ud af, at jeg havde kendt til forholdet, og det var nok med til, at vores venskab ikke holdt, hvilket jeg i dag godt kan forstå.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er jeg altid så uheldig med mænd?

Var jeg dig, så ville jeg derfor handle, også selvom det er svært, og når du nu også holder af din svigerinde, så er det hende, jeg ville vælge at gå til med min viden. Fortæl hende roligt, hvad du er blevet fortalt. Fortæl hende, at når din åbenmundede bekendte ved, at hun har en affære, så vil der alligevel ikke gå længe, før mange andre i jeres kreds også vil kende til forholdet. Du skal så venligt gøre hende klart, at du forventer, at hun enten vælger at afslutte forholdet, eller at hun fortæller din bror om det. Skal din bror have det at vide, så er det jo under alle omstændigheder også bedst, hvis det er hende selv, der fortæller ham om forholdet. Det er i sidste ende det mest skånsomme og hensynsfulde over for ham.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Utroskab og Parforhold