Ivrig kæreste

Foto: Getty Images Stod det til min kæreste, skal vi være sammen hver dag, men jeg har brug for også at lave ting uden ham, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min dejlige kæreste er alt for ivrig

Min kæreste er langt mere ivrig efter at være sammen, end jeg er. Jeg ender tit med at sige fra, men jeg har dårlig samvittighed hver gang, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om pres fra kæresten og dårlig samvittighed

Jeg er 54 år, fraskilt og kom for et halvt år siden hjem fra et højskoleophold, der gav mig mange fantastiske oplevelser. Bl.a. mødte jeg en jævnaldrende og skøn mand, der som jeg selv var fri. Vi indledte et forhold, og vi har haft mange fantastiske oplevelser sammen. Problemet er, at min kæreste er langt mere ivrig efter at være sammen, end jeg er det.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig presset af min nye kæreste

Siden vi kom hjem, er jeg blevet inviteret på kroferier, i sommerhus og alle mulige andre skønne ting. Det har været dejlige oplevelser, og jeg føler mig forkælet, når jeg siger det her, men det er blevet for meget. For vi skilles aldrig uden, at han er ivrig efter at vide, hvornår vi ses igen. Stod det til ham, så skal vi være sammen hver dag. Derfor er det tit endt med, at jeg har måtte sige fra, hver gang med dårlig samvittighed, selvom vi fra starten af aftalte, at vi ville tage det her stille og roligt.

Når jeg forsigtig minder ham om det, er han helt enig, men fem minutter efter har han glemt det igen. Jeg har mange fritidsinteresser, gode venner og familie, som jeg også gerne vil se, også uden ham. Forleden kom jeg til at fortælle om en frokost, som jeg er inviteret til hos mine gamle venner. Her gik han fuldstændig ud fra, at han skal med, men jeg er slet ikke parat til at stå frem som par, og jeg savner at se mine venner alene. Jeg er så ked af det, for han er ellers så skøn, men han presser alt for meget på.

Vibeke Dorph om det faste forhold vs. single-tilværelsen

Jeg bryder mig egentlig ikke om at generalisere, men det dilemma, du døjer med, synes jeg, at jeg kender fra en del andre kvinder, som er jævnaldrende med dig. De vil gerne møde en moden mand, som de kan ses med, når tiden er til det, mens de mænd, de møder, meget gerne vil bygge fælles rede så hurtigt som muligt. Hvorfor det er sådan, ved jeg jo ikke, men et bud kunne være, at mange midaldrende mænd trives bedst i et fast forhold, mens kvinderne for længst har bygget en velfungerende single-tilværelse op, som de ikke har lyst til at lave om på.

LÆS OGSÅ: Jeg har ofte svært ved at sige nej

Nu lyder det til, at du og din kæreste har diskuteret de her ting før, men at din kæreste ikke helt har forstået eller respekteret det, I nåede frem til. Af den grund tror jeg, at det er vigtigt for jer, at du får talt med din kæreste igen og her klart, men venligt, får meldt ud, hvordan du har det. Start med at fortæl ham, hvor glad du er for ham, men også hvor glad du er for bare at være dig.

Her vil han sikkert spørge dig om, hvorvidt du har tænkt dig at leve videre på den måde fremover, eller om du kan se jer to blive et ”rigtigt par” med tiden. Om du har lyst til det, synes jeg derfor, at du skal begynde at tænke over nu, for det er vel kun rimeligt, at han får et klart svar således, at han også får muligheden for at indrette sit liv på den måde, der passer ham bedst.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Kærlighed