Min kæreste flirter til højre og venstre - er jeg for jaloux?

Foto: Getty Images Jeg stoler ikke længere på min kæreste igennem tre år, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste flirter til højre og venstre - er jeg for jaloux?

Min kæreste gennem tre år gør mig usikker og jaloux. Han skriver med andre piger bag om min ryg, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme af med min usikkerhed, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om jalousi i parforhold

Jeg er en ung kvinde, der har været sammen med min kæreste i tre år og har kendt ham i fem. Jeg er meget fortvivlet og usikker, derfor skriver jeg nu til dig. Jeg elsker min kæreste, han er faktisk min første, så jeg har stort set ingen erfaring. Vi mødte hinanden på et højskoleophold, og selvom han på det tidspunkt havde en anden kæreste, skrev han mange upassende ting og var meget flirtende. Efter et stykke tid begyndte vi så at komme sammen. Jeg har det med at virke meget afvisende, så jeg kan måske godt forstå, at det senere viste sig, at han i samme periode kyssede med en anden kvinde, fordi han troede, at jeg ikke var interesseret. 

LÆS OGSÅ: Hvorfor tør jeg ikke stole på min mand?

Efter et stykke tid læste jeg så en dag nogle flirtende beskeder, han havde skrevet med to andre piger, og jeg blev rigtig ked af det. Jeg sagde ingenting, for jeg havde dårlig samvittighed over at have kigget i hans telefon. Jeg ved også, at han har et meget tæt forhold til sine pige-venner. De kan godt lide at ligge sammen, nusse hinanden og den slags. Jeg synes, det er for meget, men han siger, at de altid har haft det sådan. Så skulle min kæreste på en længere rejse, hvilket også gjorde mig utryg. Under rejsen havde jeg det ikke godt, jeg stolede ikke på ham. For at gøre en lang historie kort, så viste det sig så også senere, at han havde haft et længerevarende forhold til en anden pige, han skrev endda med hende bagefter, selvom han benægtede det. Igen opdagede jeg det ved et tilfælde. Jeg kan mærke, jeg ikke længere stoler på min kæreste, og jeg ved ikke, hvordan jeg skal komme af med den usikkerhed? Jeg er meget forvirret. Er jeg uretfærdig og alt for jaloux?

Vibeke Dorph råder til at gå fra ham 

Det lover aldrig godt for et forhold, når en fyr, der i forvejen er i et andet forhold, begynder at lægge op til én. For selvom det kan være flatterende at blive flirtet med, så er det tegn på en karakterbrist hos ham, når han løber om hjørner med sin nuværende partner på den måde. Utroskab er i det hele taget et kæmpe svigt, og når man så tilmed lyver om det, så er man ude i noget, jeg ikke vil tøve med at betegne som psykisk vold. For se bare, hvad der sker med dig nu: Du bliver forvirret over alle din kærestes manipulationer, løgne og bortforklaringer, og du mister dermed det dyrebareste, du har: Din sunde fornuft, det indre kompas, der skal lede dig gennem tilværelsen. For at miste troen på egen dømmekræft er noget af det værste, et menneske kan blive udsat for, for så mister man sig selv og farer vild. 

LÆS OGSÅ: Jeg er jaloux på min kærestes veninde

Derfor er mit råd til dig, at du skynder dig at gå fra din kæreste, for ham kommer der ikke noget godt ud af. Han vil blive ved med at dyrke andre kvinder på sidelinjen og så have dig, han kan gå hjem til, når han bliver træt. Det er ikke i orden af ham at behandle dig på den måde, men det er langt mere alvorligt, hvis du finder dig i at blive behandlet sådan. Så vis dig selv, at du er i stand til at passe på dig selv. Ja, det er sikkert svært og hårdt at gå, men bare vent, inden længe vil du indse, at du har gjort noget stort og vigtigt for dig selv, og den viden vil følge dig resten af livet. For at stå op for sig selv, når det virkelig gælder, er det, der skaber ægte selvværd hos et menneske. Så se at kom afsted.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold, Jalousi og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg