kæreste vil leve i åbent forhold

Foto: Getty Images Min kæreste siger, at han kun vil være sammen med mig, hvis han får lov til at have sex med andre kvinder, hvad gør jeg?

Min kæreste vil åbne vores forhold op

Min kæreste og jeg gik fra hinanden, fordi han havde brug for at realisere sig selv. Nu er vi sammen igen, men han vil kun være sammen med mig, hvis han får lov til at have sex med andre kvinder, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse

Spørgsmål om behov og uforpligtende sex

Jeg er 20 år og har det seneste år boet sammen med min jævnaldrende kæreste, som jeg har kendt i fire år. Min kæreste slog op med mig fornylig, hvilket forvirrede mig, for han sagde, at han stadigvæk elskede mig. Begrundelsen var, at han kedede sig, og at han havde brug for at realisere sig selv. Min kæreste sagde også, at han gerne ville være mere sammen med vennerne, fokusere på sport og i det hele taget opleve noget.

LÆS OGSÅ: Min kæreste har været mig utro med en stripper

Han endte med at flytte ud, og der gik tre uger, hvor vi ikke havde kontakt. Da vi mødtes igen, sagde jeg, at jeg gerne ville starte på en frisk, hvor jeg også imødekom hans behov. Det endte med, at vi besluttede os for at indgå i et mere uforpligtende forhold, hvor vi bor hver for sig.

Mit problem er dog, at min kæreste gerne vil have lov til at have sex med andre kvinder. Han siger samtidig, at han elsker mig, men han vil ikke være sammen med mig, hvis han ikke må have sex med andre. Jeg føler mig splittet, for på den ene side ved jeg godt, at de andre sex-partnere kun vil være for sex. På den anden side er han villig til at smide det hele på gulvet, hvis han ikke må have sex med andre, og det føler jeg som et kæmpe svigt. Jeg har ikke selv lyst til at være sammen med andre end ham, og jeg har svært ved at forstå hans behov. Nu ved jeg ikke, om jeg skal give vores forhold en chance, eller om jeg skal gøre det forbi. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph om åbne forhold og ligeværd

Jeg har ikke selv prøvet at leve i et åbent forhold, og jeg har heller aldrig haft lyst til det. For det første vil jeg ikke dele min mand med andre, for det andet synes jeg altid, at der ender med at være en taber i et sådant forhold, nemlig den, der som du, ikke har den store lyst til at være sammen med andre. For det tredje, så må det være følelsesmæssigt udmattende at leve på den måde. Men når det er sagt, så ved jeg jo også, at mange har det fint med at leve på den måde, så det skal de da have lov til.

I dit tilfælde tænker jeg dog, at projekt åbent forhold ikke er oplagt. Du skriver jo selv, at du overhovedet ikke har lyst til det, alt imens din kæreste stiller det som en betingelse for, at I to kan fortsætte som kærester. I er derfor ikke to ligeværdige partnere, tværtimod, så lyder det til, at din kæreste gerne vil have både i pose og sæk, mens du ofrer dig for at holde på ham. Det kan du ikke være bekendt over for dig selv, og jeg er bange for, at du bliver psykisk og følelsesmæssigt slidt ned, hvis du kaster dig ind i eksperimentet – og i øvrigt sikkert også ender med at miste din kæreste alligevel, fordi du får nok, før han gør det.

LÆS OGSÅ: Min kæreste har forladt mig for anden gang

Af den grund vil jeg opfordre dig til at sige ja til dig selv og farvel til din kæreste. Du er kun 20 år, livet er langt, og ja, det gør ondt at slutte et forhold, men hellere det, end at du skal pines dagligt med at høre om hans seksuelle eskapader. Et åbent forhold er noget man skal vælge af lyst og ikke i et desperat forsøg på at holde på en kæreste, så hold dig derfor fra det.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold, Sex og Kærlighed