sad woman
Foto: Getty Images Min man har forelsket sig i en anden kvinde, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min mand har forelsket sig i en anden kvinde

Min mand er blevet forelsket i en kvinde fra sit arbejde og vil nu forlade mig. Jeg vil gøre alt for at beholde ham, men han har truffet sit valg, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at blive forladt

Efter 29 års ægteskab har min mand forladt mig til fordel for en anden kvinde. Jeg ved nu, at jeg selv har skubbet ham ud over kanten ved ikke at give ham den ømhed og sex, han meget længe har savnet og efterlyst. For seks år siden gik min mand ned med stress og depression. Her endte jeg med ansvaret for alt. Vi driver en fælles virksomhed, så jeg stod pludselig med en arbejdsdag på 12 timer, hvorefter jeg skulle hjem og passe ham. Det drænede mig for energi og overskud. Jeg begyndte at afvise ham, uden at jeg egentlig ønskede det, og selvom han ofte gjorde mig opmærksom på det, ændrede jeg ikke min adfærd. For lige godt et år siden begyndte min mand så at få det bedre. Han havde dog ikke overskud til at arbejde i vores fælles virksomhed, men fik i stedet et andet job. Det var her, han for knap en måned siden traf den kvinde, som han nu er forelsket i.

LÆS OGSÅ: Jeg har været utro og den dårlige samvittighed forfølger mig

Min mand siger, at han stadigvæk elsker mig, men at han ikke kan mere, og at han har lyst til at afprøve det nye forhold. Vi har to voksne børn sammen, der lige nu ikke vil se ham, selvom jeg opfordrer dem til det. Jeg selv er helt forvirret. Jeg har fået lyst til ham igen og kan mærke, hvor meget jeg har savnet det. Nu viser det sig så, at han har været i seng med den anden kvinde samme weekend, som han også var i seng med mig. Om en måned er det meningen, at vi skal på en tre uger lang allerede planlagt ferie. Jeg er i vildrede og vil gøre alt for at beholde ham, men det ser sort ud, for han har truffet sit valg, og han er ikke typen, der skifter mening. Han har tilbudt at flytte op til den anden kvinde, men det ved jeg ikke, om jeg kan klare. Jeg føler mig ensom, og jeg ved ikke, hvordan mit liv skal hænge sammen. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at give slip

Jeg synes, du skal starte med at kølne dit ansigt med koldt vand og forsøge at være lidt realistisk. Du skal nemlig huske på, at før din mands nye erobring kom ind i jeres liv, så var du selv sur, tvær og træt af jeres ægteskab. Nu, da din mand har mødt en anden, har alt ændret sig. Du må finde ud af, om de genfundne varme følelser for ham er reelle, eller om de i virkeligheden bunder i din frygt for at miste ham og dermed skulle stå på egne ben?

Om det er det første eller det sidste, kan jeg jo ikke udtale mig om ud fra den mail, du har sendt mig. Det må du med fornuftens gode hjælp granske dig selv og finde svaret på. Det kan du kun i dit eget selskab. Derfor er mit råd til dig, at du i stedet for desperat at kæmpe for at holde på din mand i stedet giver helt slip på ham. For du trænger til at samle dig selv op, ikke til at blive endnu mere nedslidt af at kæmpe for noget, du egentlig slet ikke burde skulle kæmpe for.

LÆS OGSÅ: Jeg magter ikke at være venner med min eks' nye kæreste

Træk dig derfor i stedet og gør det, du frygter: Giv slip. Forlang at han flytter og drop for himlens skyld den fælles rejse. Hvis du tør det, så tror jeg også, at din mand først for alvor vil forstå konsekvenserne af sine handlinger, og så viser det lille eventyr, han har rodet sig ud i, måske slet ikke at være så interessant alligevel. Under alle omstændigheder så tror jeg, at I begge vil have rigtig godt af en timeout lige nu. Så må I senere finde ud af, om der er tale om et definitivt brud, eller om din surhed og hans sidespring blot var et symptom på en svær tid, I var igennem, og at der derfor af masser af kærlighed til at bygge et nyt og bedre forhold op.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Forelskelse, Parforhold og Kærlighed