Getty Images
SPONSORERET indhold

Min mand liker frække damer på Facebook

Min mand liker vulgære billeder af kvinder på Facebook. Han siger, at han ikke tænker over det, men det tror jeg ikke på, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
05. apr. 2019 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om uærlighed

Jeg er en kvinde på 60 år, der er gift med en jævnaldrende mand. Vi har ellers et godt ægteskab, men forleden opdagede jeg, at min mand havde liket et billede, en kvinde havde lagt op af sig selv på Facebook. Hun var meget udfordrende klædt med fuld krigsmaling og knaldrøde læber og med brysterne næsten udover kanten på blusen. Jeg har set hendes profil tidligere og ved, at hun ofte lægger tilsvarende i mine øjne vulgære billeder op af sig selv. At hun har lyst til at udstille sig selv på den måde, må hun jo selv om så fred være med det, men jeg var ikke så glad for at se, at min egen mand ligefrem billigede det ved at like hendes fotos. Da jeg konfronterede ham med det, påstod han, at han overhovedet ikke havde tænkt over, hvad han havde liket, da han stort set altid liker det, andre folk skriver eller de fotos, de lægger op.

LÆS OGSÅ: Min kæreste har travlt med andre kvinder på nettet

Jeg er jo ikke født i går, så det tror jeg simpelthen ikke på, at det forholder sig sådan. Nu er jeg nysgerrig efter at høre, hvad du mener? Er det i orden, at han gør det? Og hvad tror du, der ligger til grund for, at han gør det? 

Vibeke Dorph råder til ikke at blande sig

Meninger er der jo lige så mange af som mennesker på denne planet, men nu er det min mening, du beder om, så den skal du få. For det første ville jeg ikke lægge noget som helst i, at din mand hygger sig med at like et foto af en storbarmet kvinde på Facebook. For mig er det lige så uskyldigt, som sad han og savlede over en Marilyn Monroe film i fjernsynet.

Nu er jeg ikke selv på Facebook, men jeg har en mand, der er travlt optaget og meget aktiv på de sociale medier. Og selvom jeg da nok kunne være nysgerrig, så kunne jeg aldrig drømme om at blande mig i, hvad han foretager sig derinde, og dermed også, hvad han liker af fotos. Jeg betragter det lidt, som hvis jeg begyndte at snage i hans personlige breve eller dagbøger.

LÆS OGSÅ: Jeg tror, at min kæreste er deprimeret - nu er jeg selv slidt ned

Den slags gør jeg ikke over for andre mennesker, og selv om han er min mand, så har han ret til at tænke, handle og gøre, hvad han vil, så længe han ikke gør hverken mig eller andre fortræd. For hvis vi mennesker begynder at blande os for meget i, hvad andre gør og tænker – det gælder også vores ægtefæller – så synes jeg, at vi kommer til at gøre livet meget ilttomt og kedeligt. Så så længe han er en sød og kærlig mand, og det lyder han jo til at være, så lad ham gøre, hvad han vil og læg historien bag dig. Vi er jo bare mennesker, og det skal vi have lov til at være på vores egen måde, så længe vi ikke såre andre og gør dem fortræd.

Anbefalet til dig