Min nye kæreste forsørger sin ekskone

Foto: Getty Images Min kæreste gennem to måneder forsøger sin ekskone, og det går mig på, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min nye kæreste forsørger sin ekskone

Jeg har kendt min kæreste i to måneder, og vores forhold er godt. Men jeg ved, at han fortsat forsørger sin ekskone. Det går mig på, selv om det som sådan ikke påvirker vores liv sammen, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om mand, som forsøger sin ekskone

Jeg har mødt en mand, som gør mig rigtig glad. Vi har kendt hinanden i to måneder, og det går rigtig godt. Jeg føler, at vores forhold er fyldt med overflod og gavmildhed, og det har fået mig til at slappe af. Problemet er, at han stadig er gift. Der er ingen børn i ægteskabet, og hans ekskone er flyttet tilbage til sit hjemland i Asien for snart et år siden. Da vi mødtes, forklarede han mig, at der var en masse bureaukratisk bøvl, der var skyld i, at de endnu ikke var skilt, men for et par uger siden opdagede jeg, at de skriver sammen, og at han fortsat forsørger hende. Det genererede mig. Jeg har selv været udsat for utroskab, og efter en lang snak indvilligede han i at gå i gang med skilsmissen. Men den økonomiske forpligtelse ser han som vedvarende. Han vil støtte hende økonomisk, da hun står uden job, og han mener, at hun skal have ro til at finde sin vej. Det føler han et ansvar for, mens hun for mig fremstår som forkælet og uansvarlig. 

LÆS OGSÅ: Jeg har mødt en ny fyr, men drømmer om min ekskæreste

Jeg har det svært med situationen. Jeg er selv 30 og kunne godt tænke mig familie og børn. Det føles underligt, at den mand, jeg måske skal bygge familie med, sender penge til en kvinde, han engang har været gift med. På den anden side er jeg helt enig med ham i, at jeg ikke skal blande mig på så tidligt et tidspunkt. Han har en god økonomi, og det påvirker på den måde ikke vores liv sammen. Hvad tænker du? Synes du, at jeg skal bryde med ham?

Vibeke Dorph råder til at lægge det til en side

Nej, det synes jeg da bestemt ikke, at du skal. Du har kun kendt din kæreste i to måneder, det er alt for tidligt at drage så forhastede og knap så kønne konklusioner, som dem, du har gang i her. For i stedet for at se din kæreste, som én, der hænger fast i sin fortid, så vælg da at se ham som det, han lyder til at være: Et samvittighedsfuldt menneske, der tager ansvar og opfører sig ordentligt over for sin ekskone.

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig brugt af min og hans ekskone

Når du har svært ved at kunne det, så kan jeg ikke lade være med at tænke, at du blander din egen fortid ind i dit nye forhold, og det skal du virkelig passe på med. For blot fordi, du i tidernes morgen har været så uheldig at løbe ind i en idiot, der var dig utro, så er det da langt fra sikkert, at din kæreste er i gang med at gøre det samme ved dig. Tværtimod, han lyder til at være en rigtig mand, der opfører sig derefter, og her har mistro ingenting at gøre. Og så må jeg da også indrømme, at det i mine øjne er lidt tidligt, når du efter blot to måneder begynder at blande dig i hans økonomiske dispositioner. Så læg det fra dig, for det her handler ikke om din nye kæreste, det handler mere om din egen usikkerhed. Vær obs på det, og nyd så i stedet din dejlige og på alle måder gavmilde kæreste, så skal tingene nok løse sig hen ad vejen, skal du se.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg