Min veninde kritiserer min nye kæreste

Foto: Getty Images Jeg føler mig klemt mellem min veninde og min kæreste, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min veninde kritiserer min nye kæreste

Jeg har langt om længe mødt en sød mand, men min veninde er ikke enig med mig, og hun kan ikke lide ham. Jeg holder meget af dem begge to, men føler mig lige nu klemt, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om veninde, som kritiserer kæreste

Jeg skriver til dig, fordi jeg er kommet i klemme mellem min bedste veninde og min kæreste. Jeg har kendt min veninde, siden vi begge to blev skilt, da vi var i begyndelsen af 40’erne, det er snart 15 år siden. Mens hun siden har ønsket at leve alene, så har jeg haft en del ikke så vellykkede forhold. Nu har jeg så langt om længe mødt en dejlig mand, som jeg har været sammen med i et halvt år. Jeg er rigtig glad for ham, og vi tænker på at flytte sammen. 

LÆS OGSÅ: Min ven har ikke tid til mig mere

Min kæreste er nok til forskel fra mine tidligere kærester en mand med sine meningers mod, og også sådan en, der ved, hvad han vil, hvilket passer mig godt. Problemet er, at min veninde bestemt ikke har det som jeg. Hun har nemlig fået en tendens til hele tiden at kritisere ham. Hun mener, at han dominerer mig, og hun synes også, at jeg har forandret mig og virker mere usikker på mig selv. Det generer mig, at vi hele tiden ender med at tale om min kæreste, men på den anden side kan jeg jo ikke lade være med at tænke, at hun måske har ret. Jeg har ikke fortalt min kæreste om min venindes kritik, og de kommer ellers meget godt ud af det. Jeg holder meget af dem begge to, men føler mig lige nu klemt. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at konfrontere veninde 

Det er jo dejligt for dig, at du har en veninde, der kerer sig om dig, blot ærgerligt, at hendes tiltro til dig og din dømmekraft er så lille. For når din veninde beskylder din kæreste for at dominere dig, og dig for at lade dig undertrykke, så siger hun jo indirekte, at hun anser dig for at være så svag, at du ikke er i stand til at træffe dine egne valg. Havde jeg selv veninder, der så mig sådan, så ville vi ikke være venner ret meget længere, men jeg tror nu heller ikke, at det kun er sagens kerne her. Jeg kan nemlig ikke lade være med at tænke, at din veninde er jaloux over, at du har fået en seriøs kæreste, og at der bag den jalousi gemmer sig en angst for, at hun skal miste dit venskab. En angst, hun i stedet for at forholde sig til ubevidst overfører til din kæreste ved hele tiden at kritisere ham. 

LÆS OGSÅ: Jeg frygter, at jeg igen svigter mine voksne børn

Det synes jeg du skal konfrontere hende med næste gang, hun farer frem med sin kritik. Fortæl hende, at det ikke hører hjemme i et venskab, at hun blander sig i dine valg på den måde. Men sørg så også efterfølgende for at bekræfte hende i, at du holder af hende og vil blive ved med at gøre det, selvom du har mødt din kæreste, for så skal hun nok stille og roligt falde til ro.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Veninder og Parforhold