ivrig kæreste

Foto: Getty Images Min kæreste, som jeg kun har kendt i et halvt år, vil gerne møde mine børn og familie, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste lægger pres på mig

Jeg blev skilt for et år siden, men er begyndt at ses med en ny fyr, som jeg kun har kendt i et halvt år. Jeg prøver at tage det stille og roligt, men han vil meget gerne involveres i mine børns liv, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om nyt forhold og fremtidsnak 

Jeg er mor til et par tvillinger på tre år, som ind imellem godt kan være lidt af en udfordring. Siden fødslen har min mor heldigvis været der og støttet mig enormt, også efter at min kæreste og jeg gik fra hinanden. Vi blev skilt for godt et år siden, og vi ved begge godt, at det var det store ansvar, der drænede forholdet, men vi er stadigvæk venner og gode forældre sammen.

LÆS OGSÅ: Min dejlige kæreste er alt for ivrig

Jeg har nu mødt en sød fyr, som jeg er meget glad for. Vi har kun kendt hinanden i et halvt år, og derfor synes jeg ikke, at han skal involveres i mit liv med børn endnu. Mest for mine børns skyld, men jeg er nok også lidt bange for, at det hele skal blive for stor en mundfuld for ham, da han ikke har børn selv, så lige nu mødes vi i byen eller hos ham. Han er tilgengæld meget interesseret i at møde mine børn og familie.

Indtil videre har jeg kunne holde ham hen, men jeg kan godt mærke, at han presser på. Forleden kom han så med to billetter til Parken og et løfte fra hans forældre om, at de gerne ville tage drengene både om aftenen og om natten. Det er jo sødt, men også alt for skræmmende, når de nu ikke har mødt børnene endnu. Egentlig synes jeg, det er lidt for hurtigt at tage en alvorlig samtale om fremtiden, men jeg vil heller ikke ødelægge forholdet, fordi han ikke føler sig lukket ind i mit liv. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at lade tingene gå derese stille gang

Det er da virkelig sødt af din kæreste og hans forældre, at de vil passe dine to drenge, men det er altså også en ret umoden gestus, der vidner om, at de intet ved om små børn. For naturligvis skal dine drenge ikke passes af nogle for dem vildt fremmede mennesker, og det ville da heller aldrig blive nogen fest for hverken dem eller din kærestes forældre. Men selvom forslaget er naivt, så vidner det om, at både din nye kæreste og hans forældre er nogle flinke mennesker, der vil dig det godt, og det er jo altid dejligt at vide.

Jeg forstår udmærket dit behov og din lyst til at nyde tiden med din kæreste uden at blande dine børn ind i det. Det er ikke bare forståeligt, det er også fornuftigt, og det vidner om, at du er en pige med fødderne solidt plantet på jorden. Jeg kan dog også godt sætte mig ind i din kærestes ivrighed efter, at I to skal blive mere en del af hinandens hverdag. Han har ikke selv børn, så det er en verden, der er helt fremmed for ham, og som han derfor ikke forstår, at han ikke kan blive en del af endnu.

LÆS OGSÅ: Mine nye svigerforældre presser min lille datter 

Derfor synes jeg da også, at du med tålmodighed skal fortælle ham det, du har skrevet til mig her. Nemlig, at du sagtens kan se, at I har en fremtid sammen. Du har bare også to små drenge, der har brug for ro og forudsigelighed. Af den grund må tingene gå deres stille gang, indtil du føler, at både drengene og du selv er klar til at introducere din kæreste i deres liv.

Er din kæreste lige så sød, som han lyder til at være, så vil han godt kunne forstå dig. Kan han ikke det, ja, så er han nok alligevel ikke den mand, som skal være en del af dit eller drengenes liv.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold, Kærlighed og Skilsmisse

610x200_woordy_dmjpg.jpg