svigerdatter ignorerer mig
Foto: Getty Images Min svigerdatter klistrer sig op ad min mand, mens hun ignorerer mig, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min svigerdatter er nedladende over for mig

Min svigerdatter ignorerer mig og kan finde på at gå midt i en samtale, mens hun smigrer og klistrer sig op ad min mand, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at føle sig ignoreret og overset

Min mand og jeg har levet i et godt forhold i de seneste 20 år, men de sidste to har været et mareridt, hvilket skyldes min svigerdatter. Hun er kæreste med min mands søn af første ægteskab – vi har begge børn fra tidligere forhold. Det skal siges, at jeg ikke ville være veninde med min mands første kone, da hun ingen grænser havde, og bl.a. ringede til min mand i tide og utide. Jeg er derfor bange for, at min nye svigerdatter er meget præget af hende.

LÆS OGSÅ: Jeg er SÅ frustreret over min svigermor, der klamrer sig til offerrollen

Min nye svigerdatter ignorerer mig, mens hun hopper og springer for min mand. Hun smigrer ham ved at fortælle ham, hvor ungdommelig han er og ser ud, hvilket har resulteret i, at min mand nu går med spraglede T-shirts og er helt oppe og ringe, når hun er med. Nu har min søn og svigerdatter så fået et dejligt barn, men hun fortsætter. Hun taler ikke til mig og kan finde på at gå midt i en samtale. Når vi går tur, klistrer hun sig derimod op ad min mand og løber i pendulfart frem og tilbage for ikke at gå glip af, hvad jeg taler med vores søn om.

Nu har jeg fået min mand til at være ved sin søns side, når vi går tur eller er hjemme. Ellers overtager min mand og svigerdatter hele scenen. Jeg har to døtre, som har to dejlige mænd, og vi har aldrig haft problemer af den slags med dem. Min mand kan slet ikke set problemet, men siger, at jeg ser spøgelser. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph om jalousi og usikkerhed

Undskyld, men jeg tror, at jeg bliver nødt til at give din mand lidt ret i, at du ser spøgelser. For du antyder jo, at din nye svigerdatter lægger op til din mand ved at smigre ham, alt imens hun forsøger at skubbe dig ud i kulden. Jeg kan da godt forstå, hvis det føles hårdt, men jeg er ret sikker på, at du tager fejl i den antagelse. Jeg tror nemlig, at det handler om noget helt andet her. Nemlig, at din svigerdatter godt vil vise sine bedste sider af sig selv over for din mand, ligesom dine svigersønner vel også i sin tid gjorde deres for, at du kunne lide dem.

Det kan da godt være, at din svigerdatter går lidt klodset til værks og glemmer dig lidt i alt det, men at hun decideret skulle være interesseret i at hugge din mand, det er jeg ret sikker på ikke er tilfældet. Spørg også dig selv om, hvorvidt din usikkerhed og deraf følgende jalousi kan skyldes det faktum, at du ikke er biologisk mor til din søn og måske derfor føler dig en lille smule udenfor?

LÆS OGSÅ: Min datters kæreste vil styre hendes liv

Under alle omstændigheder så skal du have bugt med din misundelse, for det er synd, hvis det skal ødelægge forholdet mellem jer alle, specielt nu, da der er kommet et lille nyt barnebarn til. Indse, at det er din egen usikkerhed og ikke din svigerdatter, der er problemet her. For at få bugt med den usikkerhed, så ville jeg i det næste stykke tid holde mig lidt på afstand og i stedet koncentrere mig om de to dejlige døtre, du jo også har. Tingene vil med tiden falde til ro, det vil blive hverdag igen. Sammenbragte familier er svære, men sætter man et mål om, at der skal være plads til alle, så går det nok. Så giv den plads, så skal det hele nok gå, skal du se.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Forældre og Familieliv