Er vi for påtrængende i forhold til vores drømmehus?
Foto: Getty Images Vi ved ikke, om vi kan spørge min kærestes mormor, om hun vil sælge sit hus til os, hvad gør vi? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Er vi for påtrængende i forhold til vores drømmehus?

Min kærestes mormor har et dejligt hus, som vi gerne vil købe på et tidspunkt, men vi ved ikke, om vi kan tillade os at spørge hende, om hun vil sælge det til os, hvad gør vi? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om køb af drømmehus fra mormor

Min kæreste og jeg har talt om at købe et hus i den nærmeste fremtid. Vi har været sammen i tre år og har et lille barn sammen og er klar til rigtig at bygge rede. Min kærestes mormor har et vidunderligt hus, som hun og hendes kæreste tidligere har nævnt, at de på et tidspunkt vil sælge. Her har vi talt om at spørge min kærestes mormor, om vi måske kan købe huset af dem. De er nok ikke helt klar til at komme derfra endnu, og det er forståeligt, for det er bygget af hendes tidligere mand, min kærestes morfar, som også døde i huset. 

LÆS OGSÅ: Drømmehuset har smadret vores forhold

Kan vi tillade os at høre, om de kunne have lyst til at sælge huset til os på et tidspunkt? Hvis ja, hvordan spørger vi så om det på en god måde? Jeg har tænkt, at det er min kæreste, der skal tale med sin mormor, da det nok er lidt påtrængende, hvis jeg er med. Jeg har det ellers godt med min kærestes mormor, men jeg vil føle det mærkeligt. Desværre ser vi hende ikke så tit, som vi gerne ville. Så vi frygter lidt at virke påtrængende. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at spørge mormor

Jeg kan da på ingen måde se, at der skulle være noget galt i at spørge din kærestes mormor, om hun på et tidspunkt vil være interesseret i at sælge sit hus til jer. Det ville jo være smukt og helt oplagt, hvis du og din lille familie rykkede ind i det hjem, som din kærestes morfar selv byggede. Det synes jeg da derfor bare, I skal se at få gjort. Her er det – som du selv skriver – oplagt, at det er din kæreste, der tager samtalen med sin mormor og siger det, som det er: At I altid har holdt af huset, og da I selv i den nærmeste fremtid står foran at skulle købe jer et hjem, så vil I høre, om deres tanker om at sælge er seriøse. Din kæreste skal selvfølgelig understrege, at der er tale om et reelt køb og ikke nogen familietjeneste. Han skal ligeledes sørge for at gøre sin mormor klart, at det ikke er for jeres skyld, at hun skal sælge, men at han nævner det, fordi hun selv har talt om det.

LÆS OGSÅ: Jeg har smidt min 19-årige datter ud af huset

Til sidst skal han så også få sagt, at I selvfølgelig er fuldt ud i stand til at finde jer et andet dejligt hjem, hvis hun ikke har lyst eller er klar til at flytte ud. At udvise den type pli og høflighed, lyder I nu fuldt ud i stand til. Så skynd jer at få spurgt. For jeg tænker, at flasker tingene sig, så vil det kun bringe glæde i din kærestes mormors liv, hvis det er hendes egen slægt, der rykker ind i det hus, som hendes afdøde mand i sin tid byggede.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Familieliv