Vibeke Dorphs brevkasse

Foto: Getty Images Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal fortælle min kæreste om mine barnløse drømme, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Skal jeg fortælle min kæreste, at jeg ikke vil have børn?

Da jeg først mødte min kæreste, var det ikke meningen, at det skulle være seriøst - særligt fordi jeg ved, at han meget gerne vil have børn, og det vil jeg ikke. Nu bor vi sammen, og jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal tage samtalen med ham, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om barnløse drømme

Jeg er en kvinde på 28 år, der lige er flyttet sammen med min kæreste, som jeg har kendt i godt et år. Da vi lærte hinanden at kende, var det ikke meningen, at det skulle udvikle sig til noget seriøst. Sagen var nemlig, at jeg gerne ville flytte til København og heller ikke ønskede at få børn.

Som tiden gik, lærte jeg ham dog bedre at kende og besluttede at give forholdet en chance. I samme periode mærkede jeg også en spirende lyst til børn, og havde jeg ikke mærket det, ville jeg ikke have indledt et forhold til ham, fordi jeg ved, at børn er et stort ønske for ham.

LÆS OGSÅ: Mine børns venner tømmer vores køleskab

Nu er der så gået et år, og min lyst til børn er helt væk igen. Vi har lige været til barnedåb, og her så jeg, hvor glad han er for små børn, og det gjorde mig bekymret. Mange siger, at jeg skal se tiden an, og at lysten til børn nok skal komme.

Det er jeg dog bange for ikke kommer til at ske, for jeg har faktisk aldrig set mig selv som mor. Derudover er vi også meget forskellige.

Min kæreste spiller konstant computer, mens jeg læser og lytter til podcasts. Har vi en samtale, så ebber den hurtigt ud, fordi vi slet ikke har samme interesser. Prøver jeg alligevel, så sidder han med telefonen og lytter ikke efter.

Det er, som om der er flere ting der er dukket op, efter vi er flyttet sammen. Vi har det ellers helt fint, og han er god til at tale om tingene, men jeg er bange for, at en samtale om vores udfordringer kan blive ødelæggende for forholdet.

Er det mig, der bare skal ændre indstilling uden at blande ham ind i det, eller er samtalen den eneste vej?

Vibeke Dorph råder til at åbne munden

Hvis din kæreste og dig er så forskellige og tilmed har så forskellige ønsker for fremtiden, så kunne det da godt pege i retning af, at I måske ikke er de rigtige for hinanden. Om det forholder sig sådan, kan du dog kun få svar på, hvis du åbner munden og taler med ham om det.

For det er blandt andet det – samtaler og tilmed konflikter – der holder et godt forhold levende. Alle forhold, da især nyere af slagsen som jeres, skal plejes og passes på som et lille barn i udvikling, og det sker kun ved, at I taler om jeres ønsker, lyster og ulyster for jer selv og jer to sammen.

LÆS OGSÅ: Min ekskone ødelægger vores søn

Det er her, at et forhold lever, og tør man ikke tage den samtale, så ender man i den blindgyde, som I er endt nu; som to ensomme og frustrerede mennesker under samme tag.

Derfor synes jeg, at du skal skynde dig at delagtiggøre din kæreste i de kloge tanker om jeres forhold, som du går og har. Her skal du huske på ikke at angribe ham for at være den, han er, i stedet skal du fortælle ham, hvordan du har det, og hvad du går og tænker på.

Her synes jeg da også, at du skal fortælle ham, at du ikke har lyst til at få børn. Det er jo dit valg, og så må han jo træffe sit. Og ja, det kan sikkert føre til et brud imellem jer, men der kan jo også ske noget helt tredje.

Du ved det ikke, før du får åbnet munden og talt med ham, så se at få det gjort.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Familieliv og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg