Tør jeg fortælle min voldelige ekskæreste om min nye ven Vibeke Dorphs brevkasse

Foto: Getty Images Jeg har mødt en ny fyr, mens jeg bor stadig med min ekskæreste, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Tør jeg fortælle min voldelige ekskæreste om min nye ven?

Jeg bor stadig sammen med min ekskæreste, men jeg har fundet mig en ny partner. Han er sød og hjertelig, og vi mødes i al hemmelighed i byen, fordi jeg ikke ved, hvordan min ekskæreste vil reagere. Jeg går derfor som katten om den varme grød og aner ikke, hvordan jeg skal tackle denne her situation, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om ny kæreste og gamle spøgelser

Jeg er en 56-årig kvinde, der befinder mig i et følelsesmæssigt kaos. Sagen er, at jeg stadigvæk bor sammen med min ekskæreste, selvom vi har slået op. Vi er gode venner, spiser og sover sammen, men vi har altså ikke noget intimt forhold længere. Min ekskæreste har en kort lunte, og han har slået mig nogle gange. Vi har gået i parterapi på grund af det, men det er nu stoppet.

LÆS OGSÅ: Jeg er forelsket i min venindes ekskæreste

Nu har jeg så tilfældigt mødt den bedste fyr. Han er sød og hjertelig. Han har empati og er sexet og sjov. Han siger, at han elsker mig, og vi mødes ofte i al hemmelighed i byen, hvor vi kysser, krammer og griner. Lige nu venter jeg på en ledig lejlighed, så jeg kan flytte for mig selv, og jeg befinder mig i et dilemma.

For skal jeg fortælle min ekskæreste, at jeg har mødt en anden, eller skal jeg vente, til jeg er flyttet? Jeg ved ikke, hvordan han vil reagere, så jeg går som katten om den varme grød, og jeg aner ikke, hvordan jeg skal takle denne her situation. Kan du hjælpe?

Vibeke Dorph råder til at koncentere sig om en ting ad gangen

Jeg synes helt sikkert, at du skal træde på bremsen her, for det virker til, at alt går meget stærkt i dit liv lige nu. En ting er, at du er på vej ud af et forhold med direkte kurs mod det næste. Noget andet er, at det forhold, du forlader, har været turbulent og voldeligt, så mon ikke, du har brug for at trække vejret og finde dine helt egne ben at stå på, før du kaster dig i armene på en anden mand?

LÆS OGSÅ: Jeg er vild med min ekskæreste, men hans ekskone står i vejen

Det er slet ikke for at sætte spørgsmålstegn ved ham, men hvor godt kender du egentlig ham endnu? "Sød, empatisk, sexet og sjov" – det er de fleste partnere, når vi lige har mødt dem og er forelskede, men sådan fortsætter det sjældent. Det bliver nemlig hverdag på et tidspunkt, og det er her, at vi først rigtigt får lejlighed til at lære hinanden at kende.

Derfor synes jeg, at du skal koncentrere dig om din flytning og om at finde dig selv til rette i dit nye hjem. Du skal dog se at komme ud af vagten i en fart. For dels er det aldrig en god idé at bo under tag med en voldelig partner, dels vil din ekskæreste føle sig holdt for nar, hvis du bliver ved med at se din ven, mens du stadigvæk bor sammen med ham. Så var jeg dig, så ville jeg også helt stoppe med at se din nye kæreste, indtil du er på plads i dit nye hjem både fysisk og mentalt. Er jeres kærlighed stærk nok, så vil den sagtens kunne holde til det, og så må du og han tage den derfra.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Parforhold