Kajas magiske plante-planeter

Kajas magiske plante-planeter

Hvem siger, at potteplanter hører til i en potte i vindueskarmen? Kaja Skytte gør op med den forestilling, og hendes dekorative planter, der er inspireret af galakser og planeter, kan hænge og svæve i stort set alle rum.

Egentlig startede det som et kunstprojekt. Inspireret af en gammel, japansk planteteknik skabte Kaja Skytte forskellige typer planter, der alle sammen havde det til fælles, at de nærmest kunne hænge og svæve i luften.

”De venner, der hjalp mig med projektet, var så glade for planterne og tog dem hele tiden med hjem”, griner Kaja, der oprindelig er uddannet arkitekt og også arbejder med møbeldesign.

Hun fik produceret en lang række af de eftertragtede planter, præsenterede dem for en butik, der begyndte at sælge dem, og så tog projektet for alvor fart.

02Tekstbillede1.jpg

Fornemmelsen af ophævet tyngdekraft

Da Kaja er vokset op på et gartneri, har planter altid haft en stor betydning i hendes liv, og derfor var det nærliggende, at hun også begyndte at bruge planter i sine designs.

Hun arbejder især med former inspireret af rummets galakser, planeter og i hele taget fornemmelsen af ophævet tyngdekraft.

”Plante-planeterne er specielle, fordi de kan bruges på en ny og anderledes måde i indretningen. Hvor begrebet potteplante tidligere handlede om, at planter var sået i noget jord i en potte og stod i en vindueskarm, så kan mine planter hænge på eksempelvis skråvægge. Det gør, at de bliver lidt mere magiske”, forklarer 35-årige Kaja, der bor og arbejder i København.

03Tekstbillede2.png

EasyControl giver tryghed

Hun elsker, at hendes job hver dag byder hende på nye opgaver og udfordringer, og hun bruger især meget tid på de forskellige plantetypers forskellige behov.

”Nogle skal vandes mere end andre, nogle kan ikke lide at blive flyttet for meget rundt og kan være svære at sende til kunderne. Årstiderne betyder også meget, og derfor er det rigtigt vigtigt, hvilken temperatur planterne bliver opbevaret i. De er jo levende organismer, som er meget afhængige af de helt rigtige forhold. EasyControl, der er udviklet af Bosch, er supersmart for mig, for det gør det muligt, at jeg kan holde øje med temperaturen i de forskellige rum. Hvis jeg nu har nogle meget sjældne planter, der har brug for en meget specifik temperatur, hjælper systemet mig med at sikre, at netop den temperatur bliver tilpasset hele tiden i lige præcis det rum.

Det giver mig en stor tryghed at vide, at jeg kan holde øje med mine planter, selvom jeg er ude. Tidligere skyndte jeg mig tit hjem for at sikre mig, at alt var ok, men nu har jeg mere ro på, og via EasyControl-appen på min telefon er det altid nemt lige at sikre sig, at temperaturen er, som den skal være”.

EasyControl

 Med EasyControl fra Bosch er det nemt, hurtigt og fleksibelt at styre temperaturen i dit hjem. Uanset hvor du er, kan du via en app på din smartphone indstille tider, temperaturer og hvilke rum, du ønsker at opvarme. EasyControl kan automatisk sænke energiforbruget, når du ikke er hjemme. Du kan også lade EasyControl have det store overblik, for systemet kan sanse din tilstedeværelse og huske dine rutiner og på den måde justere varmen til dine behov.

Smart og energibesparende og i et elegant, enkelt design.