GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Camilla Ottesen
Foto: Michael Vienø

Camilla Ottesen støtter brysterne

Camilla Ottesen: “Jeg burde tjekke mig selv oftere for knuder”

Vi skal sætte pris på melonerne, forlygterne, gajolerne og de skønne kvinder, der bærer dem. Sådan lyder budskabet fra Kræftens Bekæmpelse og lang række kendisser i kampagnen ”Sæt pris på brysterne”. Vi har spurgt Camilla Ottesen, hvordan hun har det med sine bryster og med den kræftform, der hvert år rammer flere end 4600 danske kvinder.

Hvorfor støtter du brysterne?
− Fordi det er så vigtig at passe på dem. Jeg har et nært familiemedlem, der sidste år selv opdagede en knude i brystet, fordi hun regelmæssigt selv mærkede efter, og på den måde opdagede hun brystkræften i tide. Det har været et sejt år for hende med kemo og stråler, og også hårdt for os som pårørende at se hende være syg og gå alt det igennem. Men for tre uger siden blev hun endelig erklæret rask. Det var den bedste besked, vi kunne få.

Hvad sætter du mest pris på ved dine egne bryster?
− Jeg får at vide af min mand, at man ikke kan se, at de har ammet vores to børn, og at de næsten sidder lige så godt som da vi mødte hindanden for 16 år siden. Han har så i mellemtiden også fået briller, så ­måske han ikke er den helt rigtige til at svare på det. Jeg er glad for, at mine ser ud, som de gør, og de er hverken for store eller for små i forhold til min smag.

Hvor tit mærker du på dem?
− Det er alt for sjældent, at jeg mærker på mine bryster, om der er noget anderledes eller nogle knuder. Og det er egentlig mærkeligt, for i mange år har jeg været med til at gøre opmærksom på brystkræft. Der er så mange daglige rutiner i ens liv, og det at mærke efter burde bare helt automatisk blive en af dem.

Hvornår hænger de løst?
− Det føles rart, at de hænger løst om ­natten, så det har de altid fået lov til.

Hvad pakker du dem ind i?
− Jeg synes, at mine brysters størrelse gør, at de skal pakkes ind i en bh, når jeg bevæger mig uden for hjemmet. Jeg synes ikke det ser godt ud med sådan et par løse bryster under en bluse, og det føles bestemt heller ikke rart. Når jeg dyrker sport, er de spændt ind i en sports-bh. Og på stranden er de i en bikini.

Hvad gør du for at passe på dem?
− Faktisk ikke nok. Jeg kan kun sige, at jeg burde tjekke mig selv noget oftere for knuder.

LÆS OGSÅ: Mød kvinden bag verdens første bæredygtige skobutik

LÆS OGSÅ: Mig og min livredder: “Jeg er så taknemmelig for, at jeg har fået lov til at leve”

LÆS OGSÅ: “Jeg blev landskendt og smed hele mit liv på gulvet samtidig”

Se, hvad vi ellers skriver om: Camilla Ottesen, Interview, Kræft og Bryster