Camille Jones mor og corona
Foto: Jannick Boerlum Camille Jones er 47 år og sanger og aktuel med ep’en ”Inde i en tåre”, der udkom den 6. november. Mor til Eddie Bo på 6 år, som hun har alene. Bor på Frederiksberg.

"Nogle gange tænkte jeg: Det kan jeg simpelthen ikke"

Sanger Camille Jones om at have lært at geare ned, om at blive mere bange med alderen og om at være både mor og far.

Hvornår har du været mest bange?

– Da jeg skulle prøve svæve-banen over Opalsøen på Bornholm. Det var sidste år, og det var så angstprovokerende, men jeg vidste, at det skulle være nu, for jo ældre jeg bliver, jo mindre tør jeg. Der var kø, og jeg endte med at vente i halvanden time, før det blev min tur. Jeg var også bange, da jeg ventede min søn, men det var mest for den livsændring, det ville medføre at få et barn. Nogle gange tænkte jeg: ”Det kan jeg simpelthen ikke”.

Hvornår føler du dig mest lykkelig?

– Følelsen af lykke kommer ofte hos mig i situationer, hvor jeg ikke havde regnet med det. I sommer var vi på ferie på Anholt i 14 dage, og den fuldstændige ro gav mig en lykkefølelse. At gå ned til havet hver morgen for at bade vel-vidende, at vi ikke skulle skynde os eller nå andet den dag, det var ren lykke.

LÆS OGSÅ: Mette Helena Rasmussen lever efter en 3-dages-regel: "Jeg trives godt med det"

Hvis musikken ikke skulle være din levevej, hvad skulle så være det?

– Jeg kunne godt tænke mig at lave en tegne- og kunstskole for børn. Min 6-årige søn er vild med at tegne, men jeg synes, at der mangler nogle tilbud, hvor han ville kunne udfolde sin kreativitet. Herfra hvor jeg bor på Frederiksberg, der kan jeg kigge over på en fantastisk bygning, og der drømmer jeg om at lave sådan en slags skole en dag.

Hvilket træk holder du af ved andre mennesker?

– Jeg værdsætter generøse mennesker. Ikke kun i forhold til penge, men også tid. Jeg synes selv, at jeg er generøs, men jeg kender nogen, hvor det er en del af deres væsen, og det er så inspirerende.

Hvilke træk holder du mest af ved dig selv?

– Jeg er meget loyal over for dem, der er tæt på mig, og så har jeg selvindsigt. Det er nogle træk, som jeg føler, gør mig til et bedre menneske.

LÆS OGSÅ: Skuespiller Anna Stokholm: "Jeg kom hjem som 10-årig, hvor vores rækkehus stod i flammer"

Hvad er din yndlingsårstid?

– Efterår er den smukkeste årstid. En efterårsdag med solskin og 12 grader, kan gøre mig så taknemlig. Jeg elsker selvfølgelig også sommeren, men der følger altid så mange forventninger med til vejret og alle de ting, man skal.

Hvad er det vigtigste, du har lært af dine forældre?

– Det har vist sig at være selvstændighed. Jeg blev selvstændig som meget lille, hvor jeg blev kastet ud i nogle ting, hvor man måske tænker, at det var lige tidligt nok, at jeg skulle stå på egne ben, men efterfølgende har det vist sig at være en kæmpe styrke. Jeg er også meget tillidsfuld, på godt og ondt, og det er noget mine forældre har plantet i mig.

Er der en beslutning, du har fortrudt?

– Jeg fortryder, at jeg aldrig tog en studentereksamen. Vores uddannelsessystem er bygget rigtig fint op, og det åbner bare nogle døre. Så når jeg ser tilbage, ville jeg ønske, at jeg havde været motiveret til at fortsætte med skolen i stedet for at stoppe som 17-årig.

Hvad kan røre dig til tårer?

– Det kan film, for hvis der er lagt op til, at man skal græde i en film, så gør jeg det.

LÆS OGSÅ: Alberte Winding: "Pludselig kigger man ud over sit liv som et landskab og bliver rørt"

Færdiggør sætningen: ”Kønsrollerne i dag er …”

– … der rigtig meget fokus på. Jeg bor alene med min søn, som jeg har alene, så jeg er både mor og far. På et tidspunkt sagde min veninde til mig: ”Camille, du gør det sgu godt som far”. Det varmede.

Hvad driver dig i livet?

– Jeg har virkelig lært at holde af roen især under corona, men jeg kan også mærke, at jeg bliver drevet af nye udfordringer, og især når jeg lykkes med at mine mål. Min karriere driver mig også. Jeg har jo altid gang i et eller andet, og nogle gange tænker jeg da også, at det ville være nemmere at have et 8-16-job, så jeg rent faktisk havde fri, når jeg havde fri, men jeg tror også, at jeg ville kede mig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Livsstil, Interview og Musik