Caroline de Maigret interview
Foto: Oscar Meyer

Caroline de Maigret interview

Caroline de Maigret: "Jeg er allergisk over for rutiner"

Modellen, musikproduceren ogforfatterinden Caroline de Maigret, 40 år, som står bag bestselleren How to BeParisian, er lige så fransk og stilfuld som Chanel. Også selv om hun hverken spiser croissanter, drikker kaffe eller rygercigaretter til morgenmad.

Bonjour, bonjour. Hvordan vågner du om morgenen?
- Dårligt. Ha ha. Det er et helvede at blive vækket af vækkeuret. Jeg snoozer altid. Og når jeg endelig vågner, går jeg i bad, vækker min søn (10-årige Anton, red.) og læser onlinenyheder på de franske aviser Le Monde og Libération og et par internationale sites, bl.a. The New York Times.

Ingen croissant?
- Nej, jeg spiser ikke om morgenen, hvor min mave ikke er klar til mad. Jeg får bare en kop te, eller det er faktisk rooibos, som jo slet ikke er te, men en busk, med honning i.

Fordi det smager godt, eller fordi det er sundt?
- Det skal først og fremmest smage godt. Det er et plus, hvis det også er sundt, men jeg går aldrig på kompromis med smagen.

Heller ingen kaffe? Det er ikke en særlig fransk morgen ...
- Jeg holdt op med at drikke kaffe, da jeg stoppede med at ryge for et års tid siden. For hver gang jeg drak en kop kaffe, var jeg også nødt til at ryge.

Sådan er der mange, der har det med øl og cigaretter ...
- Ja, men jeg er ikke holdt op med at drikke, ha ha.

Hvorfor stoppede du med at ryge?
- Jeg fik et angstanfald og troede, at jeg ville dø, hvis jeg blev ved med at ryge. Alligevel synes jeg, det er forfærdeligt at være holdt op. Jeg hader det og har lyst til at ryge lige nu.

Begynder du at ryge igen?
- Nej, det gjorde mig ikke glad.

Begynder du at drikke kaffe igen?
- Det tror jeg ikke. Så stor en nydelse var det heller ikke. Nu får jeg dessert i stedet for kaffe, når jeg er ude at spise.

Du ved det om nogen: Hvordan vælger franske kvinder tøj om morgenen?
- Hemmeligheden er, at vi bruger lang tid på at finde de helt rigtige stykker tøj til klædeskabet. Når først de er der, kan vi hive hvad som helst ud af skabet, og det vil alt sammen passe sammen. Så det handler mere om, hvilket humør du er i om morgenen. Nogle dage føler du dig sexet, andre dage er du i dårligt humør, og så har du brug for at klæde dig som et skildpaddeskjold, som du kan kravle ind i. Jeg føler mig altid godt tilpas i en hvid T-shirt, et par boyfriend-jeans og et par sneakers.

Hvad er din skønhedsrutine?
- Alle kosmetologer har sagt til mig, at jeg skal rense min hud to gange om dagen, så det gør jeg. Jeg er en dygtig pige. Når man som mig ikke bruger særlig meget makeup, er det vigtigt at have en fin hud.

Hvilke produkter vender du altid tilbage til?
- Jeg renser huden med Bioderma, og så bruger jeg Lancômes Rénergie-creme. Det er det. Når det kommer til makeup, bruger jeg Hypnôse-mascaraen fra Lancôme. Den er meget tyk i konsistensen, og jeg kan godt lide at putte en masse på. Jeg bruger Yves Saint Laurents Touche Éclat under øjnene og en smule blush på kinderne. Pink om morgenen, som gør mig mere frisk, og brun eller orange om aftenen, når det skal være mere sofistikeret. Det virker for mig.

Er det alt?
- Det er da meget! Jeg gør intet ved håret.

Ingen stylingprodukter og ingen børste?
- Nej, det er kun, når jeg er på fotoskydninger, at hårartisten reder mine dreadlocks ud.

Hvad sker der ellers i løbet af dagen?
- Det kommer an på så meget. Om jeg beslutter mig for at være hjemme og skrive eller svare på interviews over mailen, om jeg har en fotoskydning eller er i gang med en musikproduktion.

Kan du godt lide, at dagene er forskellige?
- Ja, jeg er allergisk over for rutiner. Når det er sagt, har det været roligt det sidste års tid, hvor jeg har været meget hjemme, fordi min kæreste er på turné (Caroline de Maigrets kæreste igennem 12 år er musikeren Yarol Poupaud, red.), og det har jeg nydt. Jeg har set mine venner, lavet planer og været på kunstudstillinger. Jeg har haft et liv ud over min familie og mit arbejde.

Hvad er det bedste sted i verden at spise morgenmad?
- I hvert fald ikke i sengen. Det er SÅ irriterende. Det er ligesom med sex i havet. Det lyder cool, men det er det ikke. Jo, vent, jeg kan godt lide at få morgenmad i sengen, når jeg er på The Bowery Hotel i New York. Det værelse, jeg altid bor på, ligger mod øst, så når solen står op, rammer den sengen. Jeg kan virkelig godt lide amerikansk morgenmad med æg, kartofler, toast og smør. Jeg får jasminte og den bedste juice lavet på gulerødder, appelsiner og ingefær. Hvis jeg kunne, ville jeg drikke den hver dag, men jeg er doven, og det tager jo en evighed at gøre juicemaskinen ren.

LÆS OGSÅ: Dronningen af dansk natteliv er blevet voksen

LÆS OGSÅ: "Kvinders krop er stadig en ideologisk kampplads"

LÆS OGSÅ: Sådan går det med ligestillingen i Danmark  

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview