Caroline Henderson overgangsalder
Foto: Michael Falgren Caroline Henderson

Caroline Henderson overgangsalder

Sådan kom Caroline Henderson gennem overgangsalderen

I denne uge får du vores store Beauty-tillæg med dit ALT for damerne. Her fortæller Caroline Henderson blandt om, hvordan det var at gå i overgangsalder, når det mest af alt er et tabu.

55-årige Caroline Henderson var heldig. Hun fandt sin egen vej, da hendes krop tog en tur i hormonrutsjebanen, og hun blev ramt af overgangsalderen. 

- Jeg synes, jeg har klaret overgangsalderen fint, og jeg synes ikke, jeg har haft så mange gener. Jeg havde meget ondt i hovedet i begyndelsen, men det kan jeg holde på afstand ved at træne meget og svede igennem. Det er ikke nok at gå en tur. Musklerne skal bruges, siger hun.

På trods af, at alle kvinder skal igennem perioden i deres liv, hvor alt bliver vendt på hovedet og mange oplever både svedture og humørsvingninger, der kunne give selv en et-årig præstationsangst, så er det stadig et tabu og noget, som vi ved alt for lidt om, mener hun.

– Det undrer mig, at der er så lidt viden omkring overgangsalderen. Jeg tror dog, at det kommer nu, for i min generation råber vi op og siger "hallo, vi skal vide noget om det her!" Det er jo hele hormonsystemet, der bliver vendt op og ned, og man kan få alverdens problemer, men der er ikke forsket særlig meget i det. Måske fordi det er en "kvindeting". Der er en tendens til, at alt, hvad der drejer sig specifikt om kvindekroppen, altid er blevet nedprioriteret fra videnskabens side. Overgangsalderen er lidt tabubelagt, men hey, det er jo en del af det at være i livet, siger hun.

Selv har hun været glad for at kunne tale med sine veninder om det.

– For os er det helt naturligt at tale om det. Men jeg har veninder på 25 og 75, jeg kan godt lide at have veninder og venner i alle aldre, så jeg har ikke en omgangskreds, hvor vi alle sammen simultant er gået i overgangsalderen, haha.

Læs hele interviewet i ALT for damernes Beauty-tillæg, hvor Caroline Henderson også kommer ind på, hvordan balancerer sundhed og Marabou og holder liv i kærligheden efter mange år. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Overgangsalder